Pirlo en Kulusevski debuteren bij Juventus met overwinning

Juventus won in het voorbije seizoen de Serie A, maar toch moest oefenmeester Maurizio Sarri het veld ruimen. Andrea Pirlo werd aangesteld als zijn vervanger en de voormalige middenvelder debuteerde op zondagavond als coach van De Oude Dame met een overwinning.

De grootmacht uit Turijn, die in actie kwam zonder de aan zijn schouder geopereerde Matthijs de Ligt, won zonder al te veel pijn en moeite van Sampdoria in het eigen Allianz Stadium. Al na twaalf minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via een andere debutant, Dejan Kulusevski, die in de winterstop van het afgelopen voetbaljaar voor 35 miljoen euro overgenomen werd van Atalanta Bergamo.

De jongeling speelde eerst een half jaartje voor Parma, maar stond op zondag in de basis bij Juventus. Hij scoorde met een bekeken schot na een mislukte actie van zijn aanvalspartner Cristiano Ronaldo. Leonardo Bonucci maakte er ongeveer tien minuutjes voor tijd uit een corner 2-0 van na geklungel in de verdediging van Sampdoria. Ronaldo maakte vervolgens de ‘feesttreffer’, de 3-0 dus.

Scoreverloop: 1-0 (13′) D. Kulusevski, 2-0 (79′) L. Bonucci, 3-0 (88′) C. Ronaldo