Ajax rolt tienkoppig RKC eenvoudig op in VAR-festijn

Foto: Ajax rolt tienkoppig RKC eenvoudig op in VAR-festijn

Ondanks de nodige tussenkomsten van de Video Assistant Referee heeft Ajax vanavond zonder al te veel moeite gewonnen van RKC. De Waalwijkers waren onmachtig in Amsterdam en gingen uiteindelijk met 3-0 de boot in.

Trainer Erik ten Hag koos er vandaag voor om Mohammed Kudus te laten starten, aangezien Ryan Gravenberch ontbrak. De Ghanees maakte gelijk een ijzersterke indruk en werd in het stadion zelfs gekozen tot de Man of the Match. Toch was het niet Kudus maar Dusan Tadic die de score opende: al na tien minuten spelen trof de Serviër doel.

En drie minuten later leek gelegenheidsspits Zakaria Labyad de marge te verdubbelen, maar na een ingreep van de VAR vanwege een overtreding van Lisandro Martinez iets eerder in de aanval werd de treffer afgekeurd. Op slag van rust sloeg de Marokkaan echter alsnog toe; dit keer greep de VAR – die wel de beelden nog lang checkte – niet in, omdat het de schouder was waarmee Labyad scoorde, en dus niet zijn arm.

Na rust gaf Ajax weinig gas meer, ook niet nadat RKC – wederom op aandringen van de VAR – met tien man verder moest: Luuk Wouters zag een gele prent omgezet worden in een rode, vanwege het neertrekken van een doorgebroken Labyad. Vier minuten later gooide Lisandro Martinez het duel in het slot met de 3-0.

Scoreverloop: 1-0 (10′) Dusan Tadic, 2-0 (35′) Zakaria Labyad, 3-0 (73′) Lisandro Martinez

Ajax is veruit de titelfavoriet

  • Eens
  • Oneens
287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie