TRANSFERUURTJE: Ajax-buitenkansje, Oranje-gesprek, Feyenoord-slag

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-buitenkansje, Oranje-gesprek, Feyenoord-slag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

In een eerder stadium meldde directeur voetbalzaken Marc Overmars zich bij FC Barcelona om de toekomst van Riqui Puig te bespreken. De middenvelder is nu beschikbaar voor een verhuur en het is niet uitgesloten dat de Amsterdammers toeslaan. Journalist Oriol Domènech noemt de transfer van de negentienjarige spelmaker naar de Johan Cruijff ArenA een ‘goede mogelijkheid’, maar plaatst wel een kanttekening: “Volgens mij heeft Ajax op dit moment eigenlijk geen nieuwe middenvelder nodig…” Oefenmeester Ronald Koeman liet eerder weten over de situatie van Puig: “Het is waar dat ik met Riqui heb gesproken. We hebben onze conclusie getrokken. We zijn nu drie weken bezig en voor Riqui is er op dit moment gewoon te veel concurrentie voor zijn positie. Hij is nu op een leeftijd waarop hij veel aan spelen toe moet komen, hij kan niet zonder die speelminuten. Vertrekken op huurbasis is een optie.”

Bij het Algemeen Dagblad verwacht men dat Ajax Sergiño Dest uiteindelijk aan Bayern München verkoopt. De krant schrijft namelijk dat de Amsterdammers met de rug tegen de muur staan door het kortlopende contract van de vleugelverdediger. Het AD legt uit: “Met de bekendheid en honderden miljoenen die Ajax de laatste jaren vooral in de Champions League heeft gegenereerd, lukt het de club nog altijd niet om het elftal lang intact te houden. Spelers een jaar of twee aan boord houden, dat wil met het verhoogde salarisplafond en het Europese podium waarop de grootste club van Nederland acteert nog wel lukken. Maar de trainer wordt sneller dan hem lief is weer gedwongen om te bouwen.” Oefenmeester Erik ten Hag voelt de bui al hangen: “De coach van Ajax liet eergisteren dan ook expliciet weten de Amerikaanse back liefst aan boord te houden. Waarom Ajax hem dan niet aan zijn tot 2022 lopende contract houdt? Zo simpel is dat niet, stelt Ten Hag. ‘Dat zou ik wel wensen, maar de dynamiek eromheen heb je niet altijd in de hand.’ Oftewel: als Dest zijn verbintenis weigert te verlengen en bovendien aast op een droomtransfer, dan sta je als Ajax zijnde met de rug tegen de muur. Verkoop je hem niet deze zomer, dan zal de transferwaarde van de als reserve begonnen verdediger alleen maar verder zakken.”Feyenoord beschikt inmiddels over de Portugese middenvelder João Carlos Teixeira en Danny Holla denkt dat de Rotterdammers een gouden slag hebben geslagen op de transfermarkt. Hij speelde met de spelmaker samen bij Brighton & Hove Albion. De Nederlander herinnert zich in gesprek met de NOS: “Hij was destijds echt een groot talent. Iedereen had het er toen ook over bij Brighton, dat er een jongen kwam van Liverpool. Je zag ook gelijk dat hij iets speciaals had. Hij kan kansen creëren, dribbelen, is erg goed in de ruimte en ziet veel. Hij kan spelers aanspelen en is erg handig. Hij was ook erg goed dat seizoen.” Uiteindelijk redde Teixeira het echter niet in Engeland: “Het is allemaal wat anders gelopen voor hem. Voor mij is het lastig in te schatten waarom hij het niet gered heeft. Bij clubs als Liverpool en Porto moet je er gelijk staan en je kansen pakken. Dat is niet makkelijk als je jong bent. Maar ze hebben hem natuurlijk niet voor niets aangetrokken.” Holla verwacht wel wat van de 27-jarige Portugees in De Kuip: “Ik denk dat hij goed past in de Eredivisie. Hij is een voetballende speler en begrijpt het spel goed. Feyenoord gaat veel plezier aan hem beleven.”

Het moet raar lopen wil Frank de Boer níét de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden. De KNVB heeft in ieder geval al met hem gepraat en Voetbal International maakt op zondagmorgen bekend dat er een tweede gesprek gepland staat. Het blad onthult in zijn online talkshow: “De KNVB heeft maandag een tweede gesprek met Frank de Boer. De vijftigjarige oefenmeester lijkt de enige kandidaat voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal en gaat nu de procedure in bij de KNVB.” Men vervolgt: “Eerder voerden de bond en De Boer een eerste gesprek met de trainer en zijn management. Dat gesprek verliep positief. Eerder werden Frank Rijkaard, Louis van Gaal en Peter Bosz gepolst, maar De Boer ligt nu op pole-position. De vijftigjarige Noord-Hollander zit op dit moment zonder club na zijn ontslag op 24 juli bij Atlanta United.”

Buitenland:

Gareth Bale speelt dit seizoen voor Tottenham Hotspur, dat hem een jaartje mag lenen van Real Madrid. De vleugelspits weet wel wat hij wil in Londen: het is zijn missie om prijzen te pakken met het elftal van oefenmeester José Mourinho. Op de officiële clubsite van de Spurs komt hij aan het woord: “Door naar Real Madrid te gaan heb ik een bepaalde winnaarsmentaliteit gekregen. Je weet pas hoe je met dit soort situaties om moet gaan als je eenmaal in zulke finales staat. De druk, de zenuwen…. het helpt dan heel erg als je ervaring hebt.” Bale gaat verder: “Hopelijk kan ik dat gevoel overbrengen naar de kleedkamer. Het doel is namelijk om prijzen te pakken, om op elk front mee te doen. Die winnaarsmentaliteit wil ik hierheen halen.”

Cengiz Ünder verlaat het Stadio Olimpico van AS Roma en gaat per direct voor Leicester City spelen, zo maken de Italianen en de Engelsen bekend via de officiële kanalen. Het gaat om een huurdeal, maar naar verluidt is er wel een verplichte optie tot koop afgesproken. Voetbal International schrijft over de deal: “Leicester City heeft Cengiz Ünder binnengehaald. De Turks international komt in eerste instantie op huurbasis over van AS Roma, al is er volgens Italiaanse media sprake van een verplichte optie tot koop. De 23-jarige Cengiz speelde drie jaar voor Roma, dat de vleugelaanvaller in 2017 overnam van Istanbul Basaksehir. In de Italiaanse hoofdstad was hij een concurrent van Justin Kluivert.” Op de website van de Foxes zegt Ünder: “Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik heb altijd al in Engeland willen voetballen en dit is een prachtige kans voor mij.” Volgens de berichtgeving betaalt Leicester 3 miljoen euro aan Roma om de aanvaller te mogen huren. Aan het einde van het seizoen komt daar 24 miljoen euro bovenop conform de optie tot koop.

Gaat Bale het goed doen bij Tottenham?

  • Ja
  • Nee
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
16+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
239+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
40+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
94+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
132+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
1884+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
194+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
105+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
238+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
23+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
106+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
66+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
425+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8361+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3177+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1136+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
863+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
17:32
602+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:18
346+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
17:15
219+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie