“Het is gewoon ziek dat hij daar een rode kaart voor krijgt”

Foto: “Het is gewoon ziek dat hij daar een rode kaart voor krijgt”

Al heel vroeg in de wedstrijd tegen PEC Zwolle kwam AZ met tien man te staan omdat Calvin Stengs een rode kaart kreeg. Aanvoerder Teun Koopmeiners en oefenmeester Arne Slot van de Alkmaarders reppen van een onterechte beslissing.

De middenvelder vertelt aan FOX Sports: “Calvin doet er alles aan om bal te verdedigen, het is gewoon ziek dat hij daar een rode kaart voor krijgt. Het was een mooi voorbeeld van onze aanvallers, die ook keihard meeverdedigen. Dat karakteriseert ons als team.”

Slot is het daar roerend mee eens: “In mijn beleving is het heel raar als een speler na een tackle gewoon weer opstaat en dat je hem dan een bepaalde trap hebt kunnen geven die zo hard is dat het goed is voor rood.” De coach legt uit: “Ik zie op een rare plek een contactmoment. Het is aan de VAR en de scheidsrechter om in te schatten hoe groot de impact is. Die impact was er totaal niet, want hij staat gewoon op. Het is wel een rare overtreding. Dus dat de VAR er in eerste instantie naar kijkt snap ik volledig, maar dat er vervolgens niet volgens mijn logica naar wordt gekeken kijkt snap ik minder.”

Koopmeiners analyseert de wedstrijd: “We hadden het de hele eerste helft heel lastig. Als aanvoerder kijk ik met trots terug op hoe we de tweede helft hebben ingevuld.” Met 1-1 als eindresultaat dus, een puntje… “Als we de lijn van vorig seizoen willen doorzetten, dan moeten we vandaag winnen en dat is niet gebeurd.”

Onterechte rode kaart?

  • Ja
  • Nee
489+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie