Mossou gaat los in column over ‘slechte week van KNVB’

Foto: Mossou gaat los in column over ‘slechte week van KNVB’

De KNVB kende volgens Sjoerd Mossou geen al te beste week. De journalistiek vond het niet sterk om Frank de Boer te benaderen als toekomstige bondscoach, terwijl de voetbalbond verbood om FC Emmen te laten sponsoren door EasyToys. In zijn column in het Algemeen Dagblad haalt Mossou uit.

“Helemaal nieuw is het ook weer niet, maar zelden kwam de kleingeestige bekrompenheid van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond zo heerlijk bloot te liggen als deze week.

Dat betrof een verhaal in twee delen”, begint de Bredanaar.


Frank de Boer


“Ten eerste natuurlijk omdat de KNVB in zijn zoektocht naar een bondscoach uitkwam bij Frank de Boer. Dat is leuk voor Frank, goeie vent, laten we hopen dat het een daverend succes wordt. Maar vooral is het de minst ambitieuze, de minst progressieve en de benauwdste keuze van alle denkbare keuzes. 

Kiezen voor De Boer is als uit eten gaan in een sterrenrestaurant, en dan vragen of ze ook tomatensoep en een mixed grill hebben. “Mooi, doe dat maar dan”, zegt Nico-Jan Hoogma. “En als toetje graag een vanillevla.”

FC Emmen / Easy Toys


Over de houding van de KNVB in de sponsorkwestie van FC Emmen heeft Mossou ook een duidelijke mening “Ten tweede was er natuurlijk ‘De Kwestie FC Emmen’. Daar hebben ze een nieuwe hoofdsponsor gevonden, eindelijk, een fabrikant in seksspeeltjes uit Veendam die ‘EasyToys’ heet. 

Niks schokkend, zult u denken. De huisvrouwen in uw straat hebben allemaal drie dildo’s en een zorropakje. In uw nachtkastje ligt een cockring en een paar kinky handboeien, en als mevrouw Gudde en mevrouw Hoogma iedere week een nieuwe Tarzan willen bestellen, met of zonder vibrerend aapje, dan gaan ze maar lekker hun goddelijke gang. 

Maar nee, zo zijn ze niet getrouwd bij de KNVB. Dit hoofdsponsorschap is in strijd met de reglementen, aldus de bond, want EasyToys heeft zogezegd ‘een link met de seksindustrie’. 

Een woordvoerder van de KNVB moest het allemaal uit gaan leggen, de arme jongen, en betoogde dapper dat het geen pas geeft als kinderen van acht jaar voortaan in een shirtje met ‘EasyToys’ moeten gaan lopen. “We moeten ergens een grens trekken”, sprak hij plechtig. 

Anno 2020 zie ik persoonlijk grotere opvoedingkundige dilemma’s, maar los daarvan: FC Emmen had allang een oplossing bedacht voor de shirts in kindermaten, zoals ze dat in Engeland met gokbedrijven ook al jaren doen: gewoon een wit vlak. 

Het is vrij simpel hier de dubbele moraal bloot te leggen. De KNVB heeft nota bene zelf een gokbedrijf (Toto/Nederlandse loterij), een alcoholimperium (Heineken) en een bank met een witwasverleden (ING) als grote sponsors.”

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
151+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie