Heerenveen bevestigt: Van Hecke wordt gehuurd van Brighton

Foto: Heerenveen bevestigt: Van Hecke wordt gehuurd van Brighton

Jan Paul van Hecke transfereerde onlangs voor ongeveer 2 miljoen euro van NAC Breda naar Brighton & Hove Albion, maar dat kondigde gelijk al aan dat de jonge verdediger verhuurd zou worden. Nu weten we officieel dat hij dit seizoen voor sc Heerenveen speelt.

Op de officiële clubsite schrijven de Friezen namelijk: “Jan Paul van Hecke speelt komend seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen. De twintigjarige centrale verdediger wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, dat de Zeeuw een week geleden overnam van NAC Breda. Na de afgeronde transfer leent de Premier League-club Van Hecke voor één seizoen uit aan de Friese eredivisionist.”

Heerenveen vervolgt: “Van Hecke speelde zestien officiële wedstrijden voor NAC Breda. Daarin was de talentvolle mandekker goed voor vier doelpunten. Met zijn transfer naar Brighton en sc Heerenveen raakt de carrière van Van Hecke in een stroomversnelling. Twee jaar geleden nog maar maakte Van Hecke de overstap van amateurclub vv Goes naar NAC Breda.”

Technisch manager Gerry Hamstra reageert: “Het is heel mooi dat Jan Paul voor ons heeft gekozen. Dat een Premier League-club hem als speler uit de eerste divisie overneemt, zegt alles over het talent, de kwaliteit en de potentie die Jan Paul bezit. Met hem erbij zitten we achterin nu ruimer in onze keuzes. Jan Paul maakt een stormachtige ontwikkeling door, die hij bij ons mag doorzetten.”

Wordt hij een hit bij Heerenveen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
45+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie