Van de Beek krijgt nu al geweldig nieuws van Solskjaer

Foto: Van de Beek krijgt nu al geweldig nieuws van Solskjaer

Donny van de Beek transfereerde in de voorbije interlandperiode van Ajax naar Manchester United voor maximaal 44 miljoen euro en morgen spelen de Red Devils hun eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen, tegen Crystal Palace. De middenvelder begint hoogstwaarschijnlijk in de basis.

Daar is hij in ieder geval klaar voor, aldus oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer. De coach vertelt op een persconferentie: “Hij heeft zich heel goed aangepast, is een fantastische jongen met een geweldige persoonlijkheid. Hij komt elke dag met enorm veel energie en een grote lach binnenlopen en speelde goed tegen Aston Villa (oefenwedstrijd, red.). Je gaat hem waarschijnlijk wel in actie zien, maar ik ga hier niet het basisteam bekendmaken.”

Solskjaer vindt dat Van de Beek iets toevoegt aan het middenveld van United met zijn specifieke kwaliteiten: “Ik denk dat we doelpunten nodig hadden vanaf het middenveld, hij kan dat doen met zijn loopacties de diepte in.” In 2015 kwam de Noor de middenvelder al tegen, toen hij nog coach was van het Noorse Molde en Van de Beek zijn eerste Ajax-doelpunt maakte: “Ik zag een dappere jongen die toen al heel slim was met zijn manier van vrijlopen.”

Als laatste zegt de trainer nog over de Oranje-international: “We zijn heel blij dat we hem hebben kunnen halen. Hij is een uitzonderlijke jongen, die echt iets toevoegt. Over andere clubs en andere spelers kan ik niet speculeren. We snappen dat we de ploeg moeten versterken om ons verder te ontwikkelen, maar laten we eerst zien of we iemand kunnen halen. We zijn er constant mee bezig.”

Donny in de basis?

  • Doen
  • Niet doen
452+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie