“KNVB kiest met ‘gedoogcoach’ De Boer voor veiligste polderoplossing”

Foto: “KNVB kiest met ‘gedoogcoach’ De Boer voor veiligste polderoplossing”

De KNVB heeft woensdag de eerste oriënterende gesprekken gevoerd met Frank de Boer. Spoedig volgt een nieuwe afspraak, waardoor het erop lijkt dat De Boer de nieuwe bondscoach van Oranje wordt.

Journalisten Sjoerd Mossou en Maarten Wijffels snappen niet dat de KNVB niet voor een gerenommeerde toptrainer is gegaan. “In plaats van voluit in te zetten op de topcategorie, door éérst eens opties als Louis van Gaal of Pep Guardiola te bellen, deed de KNVB precies het omgekeerde. De bond ging bovenal op zoek naar een ‘veilige’ kandidaat waar iedereen in Zeist een beetje mee kan leven”, vertellen ze in het Algemeen Dagblad.

“De bond benaderde eerst voor de vorm Frank Rijkaard en Peter Bosz, twee coaches van wie op voorhand al bekend was dat ze niet beschikbaar waren”, vervolgen de mannen. “Op die manier is de schijn gewekt van een ‘zorgvuldig proces’, om uiteindelijk bij De Boer uit te komen: een beschikbare kandidaat met wie stafleden, spelers en KNVB-medewerkers in elk geval geen moeite hebben. Een ‘gedoogcoach’, zogezegd.”

Dat zou ermee te maken hebben dat de bestuurders van de Nederlandse bond nooit in de top hebben gewerkt. “Dat is niet per se ten nadele van de individuen zelf. Wel verklaart het waarom de KNVB niet voor de topcategorie ging in zijn zoektocht, maar voor de veiligste polderoplossing.”

Hebben de journalisten gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
250+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie