Tottenham Hotspur na twee rode kaarten pas langs voetbaldwerg

Tottenham Hotspur had bijna een blamage in de Europa League te pakken. De Engelse grootmacht won met 2-1 van de Bulgaarse voetbaldwerg Lokomotiv Plovdiv, maar keek wel enige tijd tegen een achterstand aan.

In de eerste helft kreeg Steven Bergwijn een ongelofelijke rotschop van zijn tegenstander in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter vond dat niet genoeg om een penalty te geven. Nadat de teams zonder doelpunten gingen rusten, kwam er in de tweede helft een grote verrassing.

Georgi Minchev zette Plovdiv na zeventig minuten voetbal op een 1-0 voorsprong, waarna Spurs wakkergeschud was. De Premier League-club kreeg echter hulp van de scheidsrechter: in twee minuten gaf hij net zoveel spelers van de thuisploeg een rode prent. Harry Kane maakte vervolgens de 1-1 uit een strafschop, waarna Tanguy Ndombele in de 85e minuut de winst voor Spurs veilig stelde.