KNVB gaat vergaderen door ‘strontvervelende Ajacied’

Foto: KNVB gaat vergaderen door ‘strontvervelende Ajacied’

Ajax won afgelopen zondagmiddag met 0-1 van Sparta Rotterdam door een doelpunt van Antony. Al heel erg vroeg in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers met tien man te staan (Nicolás Tagliafico kreeg rood) en de overwinning diende over de streep getrokken te worden. En dus sloeg André Onana aan het tijdrekken.

Pas in de 87e minuut deelde scheidsrechter Jochem Kamphuis een gele kaart uit aan de goalie. Oud-arbiter Mario van der Ende reageert in het Algemeen Dagblad: “Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De scheidsrechter heeft geweldige kansen laten liggen voor een reprimande of gele kaart. Zo kon hij het tijdrekken minimaliseren en het kijkspel bevorderen. Negeert Onana dat, dan zijn de consequenties voor hem. Nu heeft die kaart alleen nog een administratieve en geen preventieve of duidelijke waarde.”

De eerste helft kreeg slechts twee minuten extra speeltijd en het tweede bedrijf vier. Veel te weinig, aldus Van der Ende. Hij vindt dat Kamphuis door had moeten pakken: “Hij had de toon al lang kunnen én moeten zetten. Onana maakt nu duidelijk gebruik van het niet adequaat handelen van de arbiter. Dat gebeurt als je als leidinggevende niet het overwicht hebt. Dan word je aan alle kanten in de maling genomen.”

De KNVB heeft het ook gezien en gaat hierover in gesprek. Dat bevestigt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond: “We willen dat het aangepakt wordt en dat de verloren minuten erbij getrokken worden. Dat wordt niet overal goed toegepast. Daarom heeft het onze aandacht.”

Moet dit aangepakt worden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
4058+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie