Deze Nederlanders kunnen niet ontbreken in jouw FIFA Ultimate Team

Foto: Deze Nederlanders kunnen niet ontbreken in jouw FIFA Ultimate Team

FIFA 21 heeft officieel haar FIFA 21 FUT-ratings bekendgemaakt. De onthulling bracht een aantal verrassingen mee voor Nederlandse voetballers. Spelers waarvan je hoge ratings verwacht, vallen lager uit en andersom lijken sommige ratings te hoog. De beste Nederlandse FIFA-voetballers zetten lichten we hier alvast uit. Zo weet jij precies welke spelers je voor je Ultimate Team moet gaan verzamelen!



1. Virgil van Dijk (90)



Laten we maar beginnen met de beste Nederlandse speler volgens de FIFA 21 FUT-ratings: Virgil van Dijk. De centrale verdediger van Liverpool heeft een rating van 90 in de wacht gesleept en is daarmee de beste centrale verdediger in de game. Van Dijk haalt het zelfs tot de top 10 van beste spelers in FIFA (7e plek). Het verschil met de tweede beste verdediger in het spel is klein: Sergio Ramos op de dertiende plek volgt met een rating van 89.



Dat Van Dijk het afgelopen seizoen onwijs goed gedaan heeft met Liverpool zorgt er dan ook voor dat hij deze positie bekleed. Door constant de verdediging neer te zetten wist hij samen met zijn teamgenoten een ondoordringbare muur te vormen. In combinatie met een andere centrale verdediger in deze lijst wil je Van Dijk dan ook absoluut in je Ultimate Team hebben (en al helemaal met een andere verdediger die zo nog voorbij komt). 







2. Memphis Depay (85)



Het viel te verwachten dat ook Memphis Depay zou doorbreken in de top 100 beste spelers in FIFA 21 Ultimate Team. De spits van Olympique Lyon komt dan ook binnen op plek nummer 70, wat mede te maken heeft met zijn skillmoves. Hierop scoort hij in de nieuwe footie namelijk vijf sterren. Ook op versnellingen en sprintsnelheid blikt Depay uit, wat hem een dodelijke aanvaller maakt voor ieder FUT.



Wel is belangrijk dat je Depay niet inspeelt op zijn slechte been, omdat het scorend vermogen dan een stuk minder wordt. Wie de oud-PSV’er op zijn rechterbeen inspeelt kan daarentegen rekenen op een vernietigende uithaal. Deze Nederlandse trots wil je dan ook opstellen als je je team instelt op snelheid voorin en graag een bal vanaf een afstandje in de kruising poeiert. 







3. Georginio Wijnaldum (85)



Virgil van Dijk is niet de enige ster van Liverpool die het ver weet te schoppen in FIFA 21-rankinglijst. Ook medespeler Georginio Wijnaldum heeft de top 100 gehaald. De middenvelder staat op plek 76. Die hoge plaatsing heeft hij te danken aan zijn balans, balbeheersing en uithoudingsvermogen. Hierdoor is de middenvelder een buffel die negentig minuten lang het veld op en neer rent om de winst binnen te slepen.



Dit zijn we natuurlijk gewend van Gini. De Nederlander past goed bij de aanvallende speelstijl. Mocht er een counter op de loer liggen kun je Wijnaldum perfect inzetten om op het middenveld de bal terug te roven, waarna hij in de omschakeling snel het weer een aanval op kan zetten. In combinatie met Depay kun je wat dat betreft een goede slag slaan door beide in je team te plaatsen.







4. Matthijs de Ligt (85)



We lieten al doorschemeren dat Van Dijk niet de enige verdediger van Nederlandse bodem is die in FIFA 21 een goede FUT-rating heeft gekregen. Hetzelfde geldt namelijk ook voor Matthijs de Ligt. De jonge speler die voor Juventus in dienst is (in de game Piemonte Calcio) heeft met een rating van 85 de 77e plek in de wacht gesleept.



Tevens heeft De Ligt één van de meest opvallende ratings gekregen als het deze lijst betreft. De Ligt heeft immers een nogal wisselend seizoen gedraaid bij De Oude Dame en kwam geregeld in de problemen door uitstekende armen die de bal hier en daar toucheerde. Ook kampte de verdediger met een schouderblessure die ervoor zorgt dat hij het begin van dit seizoen gaat missen.







5. Frenkie de Jong (85)



Als laatste is er ook nog de oud-ploeggenoot van De Ligt die in de top vijf beste FIFA 21 FUT-ratings zit onder de Nederlandse voetballers. De middenvelder van Barcelona had een moeilijk debuutseizoen bij de Catalanen, maar dat moet de pret voor FIFA 21 niet drukken. Met een rating van 85 wist Frenkie de Jong beslag te leggen op plek 91.



Dat de middenvelder één van de weinige spelers is die niet mag vertrekken deze transferperiode bij Barcelona maakt wel duidelijk dat de Spaanse topclub grote plannen heeft voor deze jonge speler. Het vermogen van korte passes in combinatie met de lenigheid en het dribbelvermogen van De Jong zorgen er dan ook voor dat hij een speler is die ieder middenveld in FIFA 21 Ultimate Team zal verbeteren.

Wie moet er in jouw Ultimate Team in FIFA 21?

  • Virgil van Dijk
  • Memphis Depay
  • Georginio Wijnaldum
  • Matthijs de Ligt
  • Frenkie de Jong
280+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie