‘Dat zie je niet graag tegen een concurrent van de UEFA Coëfficiënten Ranglijst’

Foto: ‘Dat zie je niet graag tegen een concurrent van de UEFA Coëfficiënten Ranglijst’

Eigenlijk had AZ afgelopen zaterdag moeten spelen tegen FC Utrecht in de Galgenwaard, maar dat duel werd verplaatst door de KNVB om de Alkmaarders een goede voorbereiding te gunnen op het Champions League-duel met Dinamo Kiev.

Oefenmeester Arne Slot reageert in De Telegraaf: “Als je puur naar de fysieke component kijkt, dan is het fijn dat we die wedstrijd tegen FC Utrecht konden overslaan. Het is niet eenvoudig om in drie dagen twee wedstrijden te spelen. Iedereen weet dat door de coronabreak, en dat heb je ook aan het Nederlands elftal kunnen zien, de spelers lang niet allemaal extreem fit zijn.”

“Als we wel hadden moeten spelen zaterdag, dan was er op zondag uitgelopen en hadden we maandag in Kiev driekwartier in het stadion kunnen trainen”, gaat de coach verder. “En dat was dan alle voorbereiding die we hadden gehad op Dinamo Kiev. Dat is toch iets wat je niet graag ziet voor een Nederlandse club tegen een concurrent van de UEFA Coëfficiënten Ranglijst.”

Slot komt op de proppen met een voorbeeld: “Neem het centrum van de verdediging, we hebben nu niet ineens heel veel keuzes. Gelukkig hoefden we zaterdag niet te spelen. Maar als we dat wel hadden moeten doen, dan had ik met Ron Vlaar een speler gehad die in drie dagen één keer negentig minuten had kunnen spelen. Meer is het niet. Timo Letschert die er op een trainingspotje na tweemaal 25 minuten al behoorlijk doorheen zat én Panta (Pantelis Hatzidiakos, red.) die na een kruisband nét terugkomt.”

Terecht dat Utrecht-AZ verplaatst is?

  • Zeker
  • Nee
242+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie