‘Van de Beek dreigt een tweede Klaassen te worden’

Foto: ‘Van de Beek dreigt een tweede Klaassen te worden’

Donny van de Beek is voor maximaal 44 miljoen euro van Ajax naar Manchester United getransfereerd, maar volgens Ruud Gullit is het geen zekerheidje dat hij ook daadwerkelijk gaat slagen op Old Trafford. De oud-voetballer stelt dat de middenvelder ervoor moet waken geen tweede Davy Klaassen te worden.

Gullit schrijft in zijn column in De Telegraaf: “Ik ben benieuwd naar Donny van de Beek bij Manchester United en wat gelijk bij me opkwam, is dat hij moet oppassen geen tweede Davy Klaassen te worden. Van de Beek is een jongere kopie van Davy qua spel. Klaassen koos voor Everton, maar het spel van die twee komt het meeste tot zijn recht in een offensieve ploeg en daarom zou het voor Donny bij United gemakkelijker moeten zijn dan voor Klaassen indertijd bij Everton. Die laatste sneeuwde onder.”

Hij plaatst wel een kanttekening: “United speelt een spel waarin Donny kan floreren, maar tegelijkertijd blijft hij afhankelijk van zijn medespelers als aangevers. En mag hij op zijn favoriete stek spelen? Want die wordt nu bezet door de Portugese international Bruno Fernandes. Sinds zijn komst in de winter is het gaan lopen bij Manchester United.”

Hoe je het ook wendt of keert, in Manchester ligt Van de Beek dagelijks onder een vergrootglas: “Daarover kan Depay meepraten. Maar tegenwoordig ook Mason Greenwood en Marcus Rashford. Eerstgenoemde vanwege wat escapades als Engelse international op IJsland. Hij werd door bondscoach Gareth Southgate direct naar huis gestuurd en zoiets heeft toch een impact op die jongen en de hele spelersgroep. Rashford is gewoon uit vorm nadat hij als een flits aan het firmament verscheen. Jonge spelers moeten dat allemaal een plaats geven en zo zal Van de Beek ook heus weleens iets meemaken.”

Van de Beek beter dan Klaassen?

  • Honderd procent
  • Nou…
493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie