TRANSFERUURTJE: Ajax-alarm, bizarre Messi-wens, krankzinnige Suárez

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-alarm, bizarre Messi-wens, krankzinnige Suárez

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax won gisteren met tien man van Sparta Rotterdam op Het Kasteel met 0-1 door een goal van nieuwkomer Antony. Volgens De Telegraaf wordt er echter getwijfeld bij de Amsterdammers: is de selectie van oefenmeester Erik ten Hag wel op orde? Journalist Mike Verweij schrijft op maandagochtend over het kunnen opvangen van eventuele blessures: “Wat als na het sluiten van de transfermarkt – als de nationale en internationale wedstrijden elkaar in hoog tempo opvolgen – de spelers alsnog één voor één afhaken? In en rond de selectie zijn er twijfels of de selectie breed én geslepen genoeg is om in alle competities optimaal te kunnen presteren.” Hij gaat verder: “Een ervaren linksbenige verdediger, die centraal en als linksback uit de voeten kan, én een gelouterde extra middenvelder aan de selectie lijken geen overbodige luxe. Bij blessures en/of schorsingen van Daley Blind, Nicolás Tagliafico en Ryan Gravenberch wordt de spoeling op die posities wel héél dun. Een voordeel voor de Ajax-leiding is wel dat er in de wintertransferperiode – door de late competitiestart al over tweeënhalve maand – reparatiewerkzaamheden kunnen worden verricht.”

Of Noa Lang dit seizoen een grote rol gaat spelen bij Ajax, daar zijn de meningen over verdeeld. Dat de Amsterdammers het zien zitten in de jonge linksbuiten staat echter als een paal boven water. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft hem een aanbieding gedaan. De Telegraaf onthult op de maandagochtend: “Ajax onderneemt een poging om Noa Lang (21) voor lange tijd aan zich te binden. Directeur voetbalzaken Marc Overmars deed de vleugelaanvaller een aanbieding om een nieuw, vierjarig contract te tekenen, waarna een tegenvoorstel volgde.” De krant vervolgt: “Erik ten Hag zei in de voorbereiding al dat hij tevreden was over de ontwikkeling van Lang, die het afgelopen half jaar aan FC Twente werd verhuurd, maar door de coronacrisis slechts zeven wedstrijden speelde. Eerder werd duidelijk dat Lang, die in 2013 overkwam uit de jeugdopleiding van Feyenoord, niet opnieuw mag worden verhuurd.”


Steven Berghuis was op zaterdagavond enorm belangrijk voor Feyenoord: tegen PEC Zwolle maakte hij de enige twee goals van de wedstrijd. Maar het is alleszins mogelijk dat de sterspeler van de Rotterdammers nog vertrekt uit De Kuip… Oefenmeester Dick Advocaat reageerde eergisteren al: “Die ruimte hebben ze hem gegeven en dat is achteraf natuurlijk niet goed geweest.” Wie bedoelde hij eigenlijk met ‘ze’? “Nou, Feyenoord. Ik niet.” Het Algemeen Dagblad weet van de hoed en de rand: “Waar de Hagenaar enigszins cryptisch op doelde is het feit dat de top van Feyenoord vorige zomer wel heel erg ver ging om de bloedserieuze interesse van PSV in Berghuis te elimineren. De rechterspits mocht een nieuw contract tekenen tegen een werkelijk vorstelijk salaris en bovendien stemden de bazen van dat moment in De Kuip zonder echte directie, Sjaak Troost en Toon van Bodegom, in met een vastgesteld bedrag waarvoor de aanvaller deze zomer zou mogen vertrekken.” Berghuis kost naar verluidt mínder dan 12 miljoen euro.

PSV zag Jeroen Zoet al naar Spezia Calcio transfereren en de Italiaanse club is nog niet klaar in Eindhoven. De Serie A-promovendus heeft zich namelijk ook officieel gemeld voor de handtekening van middenvelder Jorrit Hendrix, al wordt een deal bereiken een lastig verhaal. De Telegraaf geeft op maandagochtend namelijk een update: “Jorrit Hendrix (25) staat in de belangstelling van Spezia, de Serie A-club die afgelopen week ook Jeroen Zoet van PSV overnam. Maar in tegenstelling tot Zoet, die al in Italië zit, hoeft Hendrix nog niet op een transfer te rekenen. De Eindhovenaren nemen de (huur)poging om de middenvelder over te nemen nog niet serieus.” De krant vervolgt: “PSV wil Hendrix, die nog een jaar onder contract staat, dan ook niet voor een appel en een ei laten gaan. Hendrix is een speler die dit seizoen onder Roger Schmidt hoe dan ook opnieuw veel gebruikt zal worden. PSV zal pas willen praten bij een bedrag dat de 2 miljoen euro overstijgt en dan moet het ook nog naar een adequate vervanger kunnen schakelen.”

Buitenland:

Soms denk je alles wel zo’n beetje gelezen te hebben: Ajax wilde Mario Balotelli hebben, Samuel Eto’o zou naar Amsterdam komen, dat werk. Het is echter toch nog mogelijk om de gemiddelde voetbalfan te verbazen, en zeker de Spaanse pers is hiertoe in staat. Verschillende roddelmedia uit Spanje melden op maandagochtend namelijk dat Lionel Messi een bizar plannetje heeft. De Argentijn heeft al publiekelijk gezegd dat hij zijn (nog één jaar doorlopende) contract bij FC Barcelona uit zal dienen, maar daarna is hij weg. Manchester City, Paris Saint-Germain en Juventus werden genoemd als mogelijke bestemmingen, maar vandaag kunnen we opeens lezen dat Messi zijn zinnen gezet zou hebben op een transfer naar… Leeds United. De superster zou zichzelf wel op Elland Road zien voetballen bij de huidige Premier League-promovendus. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van Marcelo Bielsa bij de Whites: Messi onderhoudt een speciale band met El Loco en raadde de markante Argentijnse coach aan bij het bestuur van Barça na het ontslag van oefenmeester Quique Setién. De Catalanen gingen voor Ronald Koeman, tot onvrede van de aanvaller.

FC Barcelona nam het dit weekend in een oefenwedstrijdje op tegen Gimnàstic de Tarragona en won met 3-1. Luis Suárez was echter in geen velden of wegen te bekennen: zijn situatie is duidelijk, hij moet vertrekken uit het Camp Nou-stadion. De Uruguayaan heeft echter keihard teruggeslagen naar zijn werkgever. Zijn beeltenis prijkt vandaag op de voorpagina van het dagblad Sport, dat het heeft over ‘maximale spanning’ tussen speler en club. Suárez zou er namelijk een krankzinnige eis tegenaan gegooid hebben, als je het Barça vraagt dan in ieder geval. De spits wil namelijk wel vertrekken uit Catalonië, maar dan moet de nummer twee van de Primera División van het afgelopen seizoen wél zijn volledige salaris uitkeren. En omdat het om een brutobedrag gaat van liefst 34,8 miljoen euro (netto ongeve

Messi naar Leeds?

  • Ik zie het gebeuren
  • Doe even heel snel normaal
821+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie