Go Ahead verrast Cambuur, NEC verslaat Jong Ajax

SC Cambuur heeft vrijdag de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. In Leeuwarden verloor de titelfavoriet in de Keuken Kampioen Divisie met 0-2 van Go Ahead Eagles.

Met twee overwinningen schoot Cambuur dit seizoen goed uit de startblokken, maar tegen Go Ahead ging het al snel mis. De defensie van de thuisclub reageerde niet scherp op een indraaiende vrije trap en daardoor kreeg Jeroen Veldmate plots de ruimte om de 0-1 achter doelman Sonny Stevens te schieten.

Cambuur ging op jacht naar de gelijkmaker, ware het niet dat de bezoekers direct in de tweede helft nogmaals scoorden. Bradley van Hoeven werkte de 0-2 binnen in de 46ste minuut en dat bleek voldoende om de wedstrijd succesvol uit te spelen.

NEC klopt Jong Ajax

Van NEC en Jong Ajax verwacht men dit seizoen een hoop. Vrijdag stonden beide clubs in De Goffert tegenover elkaar en de thuisclub greep aan het langste eind. Giovanni maakte namens de Ajax-talenten een snelle achterstand, Rens van Eijden scoorde binnen twintig minuten, onschadelijk, maar een penalty van oud-Ajacied Jordy Bruijn bleek bepalend: 2-1.

Excelsior wint, Volendam onderuit

Excelsior heeft zich gerevancheerd voor de doelpuntrijke nederlaag tegen Almere City FC (4-6). In die wedstrijd bleken de doelpunten van Elías Már Ómarsson niet voldoende voor een goed resultaat, maar zijn twee treffers uit bij FC Dordrecht bleken wel voldoende. Thomas Oude Kotte bepaalde de eindstand op 1-3.

FC Volendam wil dit seizoen eveneens meedoen om de hoogste plekken, maar de ploeg van Wim Jonk is nog niet in topvorm. Met tien man, Oussama Alou kreeg de rode kaart, pakte Jong FC Utrecht een verrassende overwinning mee: 0-1.