‘Sparta verrast met huren van Liverpool-international’

Foto: ‘Sparta verrast met huren van Liverpool-international’

Een talent van Liverpool is mogelijk komend seizoen in de Eredivisie te bewonderen. Het gaat om de aanvallende middenvelder Ben Woodburn, die mogelijk een jaar bij Sparta Rotterdam gestald zal worden.

Dit maakte de London Evening Standard bekend. De 20-jarige Welshman geldt al jaren als een grote belofte uit de opleiding van The Reds. In 2016 maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht in het EFL Cup-treffen met Leeds United. Met 17 jaar en 45 dagen werd hij de jongste doelpuntenmaker uit de clubgeschiedenis. Een klein jaar later debuteerde hij voor de nationale ploeg van Wales en maakte tegen Oostenrijk direct de winnende. Inmiddels staat hij op tien interlands.

Vervolgens stagneerde de stormachtige ontwikkeling van Woodburn. In 2018/19 kwam hij de eerste seizoenshelft uit voor Sheffield United en na de winter voor Oxford United. Beide verhuurperiodes verliepen wegens blessureleed niet zoals gehoopt. Een nieuwe uitleenbeurt, dit keer aan Sparta, moet zijn carrière een nieuwe boost geven. Liverpool-assistent Pepijn Lijnders heeft volgens de berichtgeving een behoorlijke vinger in de pap bij de deze deal. De rechterhand van Jürgen Klopp ziet Woodburn zich goed ontwikkelen in de Eredivisie.

Na Lennart Thy (afkomstig van PEC Zwolle), Reda Kharchouch (Telstar), Michaël Heylen ( FC Emmen), Danzell Gravenberch (FC Dordrecht), Maduka Okoye (Fortuna Düsseldorf), Benjamin van Leer (Ajax) en Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag) zou Woodburn de achtste versterking van Sparta zijn.

Kan hij een sensatie worden in de Eredivisie?

  • Verwacht ik wel
  • Ik twijfel…
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie