Van der Gaag na oorwassing: “Dan hoort dit er ook bij”

Foto: Van der Gaag na oorwassing: “Dan hoort dit er ook bij”

Jong Ajax is dit seizoen getipt als een van de titelkandidaten in de Keuken Kampioen Divisie, maar is zondag dramatisch begonnen aan het seizoen. Roda JC Kerkrade bleek met 0-4 te sterk in Amsterdam.

Ajax 1 speelde dit weekend twee oefenduels en dus moest Van der Gaag een heleboel namen schrappen. Met zijn twintig jaar was Kjell Scherpen de oudste speler namens Jong Ajax. “Bij Ajax is het ‘hoe jonger, hoe beter’. Dan hoort dit er ook bij. We hebben de nadruk erop gelegd dat de meeste jongens moesten genieten van hun debuut”, vertelt de trainer aan Voetbal International.

Van der Gaag vervolgt: “Er is extra spanning, de wedstrijd komt op televisie en dan wordt er anders naar de jongens gekeken. Dat zag je wel in de openingsfase. Het gaat er dan om dat je hard blijft werken en ervoor zorgt dat er achteraf niets verweten kan worden. Het veldspel was prima, maar we hadden moeite om bij de zestienmeter van Roda te komen. Dan staat er deze geflatteerde uitslag. Dat nemen ze ook weer mee. Maar ik heb wel een rotgevoel.”

De Jong Ajax-trainer kreeg ook nog extra restricties opgelegd. “Giovanni mocht maar 45 minuten spelen, daar hebben we een klein beetje mee gesmokkeld. Brian (Brobbey) mocht maximaal dertig minuten spelen, Liam (van Gelderen) maximaal zestig, Tunahan Tasci die inviel had gisteren al zestig minuten bij de Onder-18 gespeeld. Er zijn nooit excuses, ook voor ons niet. Die restricties horen erbij.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie