Fortuna-aankoop rekende op kans bij PEC: “De visie van de club veranderde”

Foto: Fortuna-aankoop rekende op kans bij PEC: “De visie van de club veranderde”

Zian Flemming is blij met zijn overstap naar Fortuna Sittard. De middenvelder annex aanvaller wil in Limburg laten zien het niveau van de Eredivisie aan te kunnen. Hij haalt dat het er bij PEC Zwolle niet helemaal uitkwam.

Flemming liet zich in de voorbereiding nog regelmatig gelden bij PEC en leek zich op te maken voor een nieuwe kans bij de club. “Het ging de goede kant op, ik speelde veel en was belangrijk, maar helaas veranderde de visie van de club”, zegt Flemming op de website van zijn belangenbehartigers, TeamWass. “Er werd mij duidelijk gemaakt dat er een andere spits gehaald zou komen en dat ik mocht vertrekken als er belangstelling was.”

 

Hij ging in gesprek met Fortuna en raakte overtuigd van de plannen van trainer Kevin Hofland. “Ik zal de plannen van de trainer hier natuurlijk niet prijs gaan geven, maar voor mij was gelijk duidelijk dat ik graag deel uit wilde gaan maken van ‘het nieuwe Fortuna’. Er zijn de afgelopen tijd behoorlijk wat nieuwe spelers gehaald, maar daar zit een duidelijk idee achter.” 

De Amsterdammer, die de opleiding van Ajax doorliep, speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor NEC en scoorde in de Keuken Kampioen Divisie dertien keer. Nadat bij Ajax de doorbraak uitbleef vertrok Flemming twee jaar geleden naar Zwolle. In zijn eerste seizoen daar kwam hij nog tot 25 Eredivisie-duels.

Gaat hij het waarmaken bij Fortuna?

  • Verwacht ik wel
  • Ik twijfel…
89+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie