Moment met Blind overschaduwt oefenzege Ajax op Hertha

Ajax heeft op dinsdagavond met 1-0 van Hertha BSC gewonnen in een oefenpotje door een doelpunt van Zakaria Labyad. De zege van de Amsterdammers werd echter overschaduwd door een opmerkelijk moment met Daley Blind, die uit het niets naar de grond ging.

Al na een minuut of tien spelen kwam de Eredivisie-topclub op voorsprong, zij het ietwat gelukkig. Ajax kreeg een vrije trap en ‘man in vorm’ Labyad ging achter de bal staan. Zijn inzet werd van richting veranderd door de muur, waardoor de keeper van de Duitsers kansloos was.

In de rust wisselde oefenmeester Bruno Labbadia zijn hele elftal: Karim Rekik en Deyovaisio Zeefuik bleven in de kleedkamer achter en Javairo Dilrosun en Daishawn Redan kwamen binnen de lijnen. Ook in de tweede helft was Ajax echter de bovenliggende partij, en eigenlijk hadden de Amsterdammers er 2-0 van moeten maken. Antony raakte echter de paal, waarna de rebound niet besteed was aan Labyad, die eigenlijk had moeten scoren maar huizenhoog over schoot.

Coach Erik ten Hag voerde pas twintig minuten voor tijd zijn eerste wissels door: Klaas-Jan Huntelaar en de van een knieblessure herstelde David Neres kwamen in de ploeg voor Antony en Labyad. Vlak daarna moest hij echter ook Blind wisselen, de verdediger ging opeens op de grond zitten zónder dat er een tegenstander in de buurt was. Dat was schrikken gezien de voorgeschiedenis van de Oranje-international, bij wie na een ontstoken hartspier een defibrillator (ICD) geplaatst werd…

Scoreverloop: 1-0 (12′) Z. Labyad