Spaanse media gaan los over Luuk de Jong: ‘Eindelijk’

Foto: Spaanse media gaan los over Luuk de Jong: ‘Eindelijk’

Luuk de Jong pakte gisteren een hoofdrol in de Europa League-halvefinalewedstrijd tussen Sevilla en Manchester United. Een tiental minuutjes voor tijd zorgde de spits namelijk voor de 2-1 door de bal achter doelman David de Gea te tikken. Marca: “Dit was zonder meer een van de belangrijkste doelpunten in de loopbaan van De Jong.”

Estadio Deportivo deelt vandaag een 7 uit aan de oud-PSV’er voor zijn belangrijke bijdrage: “Hij komt vaak niet veel in het spel voor, maar als dat wél het geval is, dan is het om de bal op doel te werken. En nu gebeurde iets wat normaal niet het geval is: hij faalde niet. De Nederlander had in de extra tijd voor de beslissing kunnen zorgen, maar hij faalde in de pass.” Van El Desmarque krijgt hij zelfs een 8: “Wie had dat gedacht? Een heel seizoen wordt er aan De Jong getwijfeld en zet men vraagtekens bij zijn rendement. En dankzij zijn doelpunt staat Sevilla opnieuw in een finale. Hij kreeg één kans en hij benutte deze meteen. Hij scoort niet heel veel, maar al zijn doelpunten zijn goud waard.”

AS voegt daaraan toe: “Néé, niet alle Spaanse teams liggen uit Europa. Altijd rest ons nog Sevilla omdat de Europa League altijd het toernooi is dat overblijft voor Sevilla. De duivel was dit keer niet in het rood maar in het rood-wit gekleed. Er moet inmiddels een andere naam voor het toernooi worden bedacht: Sevilla League. Manchester United was heel veel Manchester United in Keulen, maar tegen de duivel, en in deze competitie is Sevilla de duivel, in de hel is niemand opgewassen.”

“Sevilla is niet voor niets de koning”

Sport is onder de indruk: “De zesde halve finale van Sevilla… En de zesde finale! Het had niet op een andere manier in deze Europa League-campagne gekund. Sevilla is niet voor niets de koning. Vanwege avonden als deze. Vanwege avonden waarop het stroef loopt. Wanneer men de handdoek in de ring lijkt te gooien, wanneer de tegenstander maar druk blijft zetten en zetten, wanneer de benen beginnen te wankelen, wanneer je het niet verdient… Dat is wanneer Sevilla opstaat. En Yassine Bounou. En Julen Lopetegui. En Ever Banega. En Jesús Navas. En iedereen, al was het zonder deze vier allemaal veel moeilijker geweest. De wissels waren doorslaggevend. Lopetegui zorgde ervoor dat de wedstrijd tot bedaren kwam en Sevilla vond de weg naar het succes. Navas bracht opnieuw redding. De eeuwige vleugelspeler gaf een voorzet waar De Jong alleen maar zijn voet tegenaan hoefde te zetten.”

Marca stelt: “De Europa League ruikt naar het Ramón Sánchez Pizjuan. Het maakt niet uit dat het dit keer in Duitsland wordt gespeeld. Sevilla slaagt er altijd in om de beker zo vaak mogelijk te zien. Een achterstand werd omgebogen en nu is het wachten op de tegenstander. De reddingen van Bounou, de goal van De Jong, de rushes van Navas en Sergio Reguilón. Het was puur Sevilla, puur Europa League. De zesde is binnen handbereik.”

Maakt De Jong er weer één in de finale?

  • Ja
  • Nee
591+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:37
8+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
5+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
14+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
16+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
44+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
39+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
22+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
36+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
16+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
57+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
140+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
239+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
202+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
507+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
22:45
559+
Doorbraak bij Feyenoord? “Een opening”
22:30
230+
Hélène Hendriks onthult ‘nieuwe Heerenveen-trainer’
22:23
248+
‘Genadeklap dreigt voor Vitesse’
22:15
123+
Driessen ziet ‘gemiste kans voor PSV’
22:08
304+
Verrassende club voor Van Persie? “Om de hoek”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie