Boadu: ‘Het is ook weer geen Barcelona, correctie: Bayern’

Foto: Boadu: ‘Het is ook weer geen Barcelona, correctie: Bayern’

AZ kreeg op zaterdagavond vrij kansloos klop van het Franse AS Monaco in een oefenduelletje (0-2). Oefenmeester Arne Slot haastte zich om te zeggen: “Monaco is een tegenstander van het niveau groepsfase Champions League”, maar daar zijn zijn spelers het niet mee eens.

Aanvoerder Teun Koopmeiners vertelt bijvoorbeeld in De Telegraaf: “In de kwalificatie komen we misschien wel betere ploegen tegen.” En Myron Boadu laat weten: “We moeten niet doen alsof Monaco een soort Barcelona is. Correctie, ik bedoel Bayern.”

Feit blijft, het was niet al te best tegen de Fransen… De jonge spits verklaart: “Het was het allemaal net niet. Ik was zelf ook slordig, moet nog een beetje opstarten.” In het afgelopen seizoen was het gevoel ook wel héél erg goed in het AFAS Stadion: “Het was bijna belachelijk waar wij mee bezig waren, zo makkelijk en goed als wij speelden. Dat gaf enorm veel zelfvertrouwen. We moeten er niet te zwaar aan tillen dat we vier van de vijf oefenwedstrijden hebben verloren. Zelf ben ik niet zo van de oefenwedstrijden. Het gaat puur om de conditie en je kunt wat testen. Maar als het er echt om gaat en er komt druk bij kijken, dan sta ik er. Om te beginnen tegen Viktoria Plzen.”

En hopelijk kan Calvin Stengs weer in actie komen tegen de Tsjechen, want de verwachting is dat hij deze week begint met trainen: “Cal kan wereldklasse worden. Natuurlijk missen we hem.”

AZ tot nog toe slecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
192+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie