PSV overtuigt zeker niet: gelijkspel in oefenduel met Vitesse

PSV moet in het aankomende seizoen flitsend voetbal gaan spelen onder de nieuwe oefenmeester Roger Schmidt, maar op zaterdagavond liep het niet bepaald goed in een oefenduel met Vitesse. De Arnhemmers kwamen op voorsprong, maar in de tweede helft werd het nog gelijk.

Positief voor de Eindhovenaren was in ieder geval de rentree van Donyell Malen, die in de basis stond. Hij kon het spel van zijn team echter geen nieuwe dimensie geven, want het was wat povertjes wat de mannen van Schmidt lieten zien in het Philips Stadion.

Al in de zesde minuut kreeg PSV een tegendoelpunt: Danilho Doekhi torende boven alles en iedereen uit bij een corner en doelverdediger Lars Unnerstall had het nakijken. Vlak voor rust had de topclub de gelijkmaker kunnen scoren, Riechedly Bazoer blunderde en stelde Noni Madueke in staat om een goal te maken, maar hij stuitte op goalie Remko Pasveer.

In de tweede helft viel de 1-1 wél: Cody Gakpo schoot raak. Vervolgens had het al vrij snel weer 1-2 kunnen worden voor Vitesse, want Oussama Darfalou klopte Jeroen Zoet, maar de keeper werd geholpen door Timo Baumgartl, die de bal van de lijn haalden. Gakpo had daarna de 2-1 op zijn voet, maar de aanvaller raakte de lat.

Scoreverloop: 0-1 (6′) D. Doekhi, 1-1 (52′) C. Gakpo