TRANSFERUURTJE: Setién-opvolger, Messi-klap en Ajax-stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Setién-opvolger, Messi-klap en Ajax-stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax lijkt af te stevenen op een grote stunt. Het is heel goed mogelijk dat Donny van de Beek deze zomer in Amsterdam actief blijft. Van de Beek is de voorbije maanden gelinkt aan clubs als Real Madrid, Manchester United en Juventus. Nog steeds zijn er geruchten rond de Ajacied, maar de Spaanse sportkrant AS noemt een transfer op dit moment ‘onwaarschijnlijk’. Door de coronacrisis zouden clubs twijfelen om door te pakken. Van de Beek heeft nog een doorlopend contract in Amsterdam en liet zelf al weten een langer verblijf niet uit te sluiten. Aan FOX Sports vertelde hij: “Ik ben nog steeds hier, maar heb na al die jaren nog altijd veel plezier. Als ik volgend seizoen ook nog bij Ajax speel, heb ik er nog steeds veel plezier in. Mij hoor je niet klagen.”

Nicolai Jörgensen lijkt deze zomer ‘gewoon’ bij Feyenoord te blijven. De Deense spits heeft het onwijs lastig in Rotterdam, maar een vertrek lijkt er voorlopig niet in te zitten. Jörgensen had een groot aandeel in het kampioenschap van 2017 en kon begin 2018 voor een fors miljoenenbedrag naar Newcastle United, maar Feyenoord wilde meer. Van zijn toenmalige status is nu niets meer over. Michael Bell, journalist namens Football Oranje, vertelt aan The Chronicle: “Het moge duidelijk zijn dat hij het sindsdien moeilijk heeft gehad.” Zijn scorend vermogen is behoorlijk opgedroogd en zelfs zijn status als aanvalsleider staat ter discussie. “Wat mij betreft is de kans van Jörgensen op een grote transfer verkeken”, aldus Bell. “Hij is vastberaden om zijn vorm te hervinden, maar we moeten afwachten of dat gaat lukken, zeker nu de fans steeds enthousiaster worden over Róbert Bozeník. Ik zie hem niet meer naar een grote club gaan volgend jaar.”Richairo Zivkovic brak op zeer jonge leeftijd door bij FC Groningen alvorens hij voor meerdere miljoenen euro’s naar Ajax vertrok. Nu staat de spits onder contract bij Changchun Yatai, maar een terugkeer naar het Hitachi Capital Mobility Stadion lonkt.Voetbal International schrijft in ieder geval op zaterdag: “Richairo Zivkovic staat mogelijk voor een terugkeer bij FC Groningen. De spits van het Chinese Changchun Yatai speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Sheffield United in de Premier League. De Engelsen hebben nog steeds veel aanvallers onder contract, waardoor ze Zivkovic niet kunnen en willen overnemen. Ook FC Groningen zal dat financieel niet kunnen opbrengen, dus hoopt de club een huurovereenkomst te sluiten met de Chinezen.”

Buitenland:

Lionel Messi zat er gisteren nog tijdens de Champions League-kraker tussen FC Barcelona en Bayern München (2-8) helemaal doorheen. Volgens verschillende media heeft de Argentijn na het duel al helemaal met servies gegooid… Volgens Cadena COPE heeft de superster namelijk meteen contact opgenomen met de clubleiding om te zeggen: tot hier en niet verder. Het contract van Messi in het Camp Nou-stadion loopt door tot medio 2021, maar eigenlijk zou hij het wel gehad hebben in Catalonië. Blijft de situatie zoals hij is, dan verlengt hij zijn verbintenis sowieso niet. En er wordt gefluisterd dat de Argentijnse international het helemaal niet zo erg zou vinden om deze zomer nog te transfereren… Massimo Moratti, die het een tijdlang voor het zeggen had bij Internazionale als voorzitter, weet dat zijn voormalige werkgever over de financiële middelen beschikt om Messi aan te trekken. Aan Quotidiano Sportivo vertelt hij: “Let wel, ik ben alleen nog een simpele fan van Inter, dus ik beschik niet over inside information. Dat gezegd hebbende: Suning (de corporatie die het voor het zeggen heeft in het Giuseppe Meazza) heeft alles in huis om Messi naar Milaan te halen. Ze kunnen nog zo hard roepen dat het onmogelijk is, de realiteit is anders.”

FC Barcelona ging gisteravond af als een gieter tegen Bayern München in de Champions League. De Duitsers wonnen met 8-2 en oefenmeester Quique Setién wordt vandaag nog ontslagen, zo is de verwachting. De Catalanen hebben ook al een paar kandidaat-opvolgers in het vizier, al staat er eentje met stip op één. Volgens de krant Marca is er een grote kans dat Mauricio Pochettino de nieuwe hoofdtrainer wordt in het Camp Nou-stadion. Voorzitter Josep Maria Bartomeu sprak al met de Argentijn voordat Setién aangesteld wordt, maar toen werden de beide partijen het niet eens… mede door de rijke Espanyol-achtergrond van de coach. Twee jaar geleden vertelde hij nog in een interview: “Ik heb veel vrienden in Barcelona, die Blaugrana zijn, maar ik bewandel een ander pad dan Barça doet. We gaan verschillende richtingen op. Het zou onmogelijk zijn om daar trainer te worden.” Daar is Pochettino echter op teruggekomen, waardoor het zomaar eens zo zou kunnen zijn dat hij de opvolger van Setién wordt. Ook bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal is nog een optie, aldus het bovengenoemde medium. De oud-verdediger heeft echter al een paar keer aangegeven dat hij sowieso naar het EK 2021 wil met Oranje, dus het wordt een lastig karwei om hem los te weken.

Zie jij Messi vertrekken?

  • Ik eigenlijk wel
  • Ik niet!
795+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:47
17+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
6+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
35+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1272+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
815+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
91+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
610+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1614+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
619+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
604+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
561+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
323+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
101+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
138+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
53+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
210+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
85+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
33+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
104+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
529+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie