‘Het was juist leuk om Lionel Messi te vernederen’

Foto: ‘Het was juist leuk om Lionel Messi te vernederen’

Bayern München maakte gisteren compleet gehakt van FC Barcelona in de Champions League. Het werd 8-2 en het gezicht van Lionel Messi stond na het laatste fluitsignaal op onweer. Leon Goretzka kreeg de vraag of het pijn deed om zijn jeugdidool te vernederen…

De controleur liet echter weten: “Nee, het deed geen pijn. Het was eigenlijk juist leuk. Ik was daar ook niet zo mee bezig. We hebben gewoon lol gemaakt op het veld.” Thomas Müller, die twee keer scoorde, moest op het veld een paar keer terugdenken aan de 7-1 overwinning van Duitsland op Brazilië op het WK 2014: “Maar toen hadden we niet zoveel controle als vandaag. We zijn zo dominant geweest. Het was een bijzondere avond, alleen het resultaat en ons spel al…”

De routinier vervolgde zijn verhaal: “Het mooiste om te zien was dat de invallers dezelfde instelling en vreugde hebben. En het belangrijkste is dat we op het veld ook daadwerkelijk doen wat we willen en dat iedereen tot het uiterste gaat. Iedereen snapt hoe gelukkig we zijn, dit is heel speciaal, maar we moeten nu weer vooruitkijken naar de volgende wedstrijd. Die begint gewoon weer met 0-0, daar doet dit resultaat niets aan af.”

Oefenmeester Hansi Flick sloot zich daarbij aan: “Het was een geweldige wedstrijd, maar het blijft één wedstrijd. Een resultaat van 1-3 was ook de geschiedenisboeken ingegaan. We wilden de halve finale bereiken en daar zijn we in geslaagd. Natuurlijk was dit een geweldige prestatie en hebben we onze intenties duidelijk gemaakt. Maar de spelers weten tegelijkertijd ook heel goed dat de volgende wedstrijd altijd doorslaggevend is. We gaan dit rustig laten bezinken. Er is nog veel werk te verrichten, in het voetbal kan alles heel snel veranderen. We zijn blij met de prestatie en de uitslag, maar vanaf morgen ligt de focus alweer op de halve finale.”

De coach wilde geen verbeterpunten opnoemen: “Na een dergelijke overwinning moeten we vooral naar het positieve kijken. We hebben onze tegenstander gedwongen om fouten te maken en we hebben gedaan wat we voor ogen hadden. Natuurlijk gaan we kijken naar wat beter had gekund, maar dat doen we eigenlijk na elke wedstrijd.” Joshua Kimmich: “Met 2-8 van Barcelona winnen, ongelooflijk. Dit is heel bruut. We waren vanaf de eerste minuut ontzettend gefocust en wilden voortdurend aanvallen. Een ongelooflijk resultaat uiteraard, maar we zijn nog niet klaar.”

Heb jij genoten van dit duel?

  • Ik wel
  • Ik niet
762+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
0+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
15+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
6+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
32+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
134+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
20+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
254+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
716+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
278+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
709+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
67+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
89+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
121+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
424+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
48+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
224+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
21:17
62+
Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”
20:51
106+
Hagenees talent brak door bij Ajax: “Sommige vinden me dan een verrader”
20:26
40+
Opstelling Ajax Vrouwen: wonder in de maak of kansloze uitschakeling?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie