Özil ‘laat zich niet kapotmaken’: “Ik bepaal wanneer ik vertrek”

Foto: Özil ‘laat zich niet kapotmaken’: “Ik bepaal wanneer ik vertrek”

Mesüt Özil is eigenlijk al jarenlang een hot item bij Arsenal. De Duitser wordt door velen verfoeid in Londen, maar zelf wil hij niet zomaar opgeven en vertrekken.

Ook onder coach Mikel Arteta speelt Özil nauwelijks, volgens hemzelf is dat een gevolg van het feit dat hij weigerde 12,5% van zijn salaris in te leveren vanwege de coronacrisis. “Als spelers wilden we uiteraard onze bijdrage leveren. We hadden echter wel eerst meer informatie nodig. Helaas bleven veel vragen onbeantwoord. Iedereen ging akkoord met uitstel van betaling, maar tot onze spijt was er domweg teveel onzekerheid.”

“Een verlaging van het salaris was voor mij geen probleem geweest als er meer zicht zou zijn op de financiële gevolgen van de coronacrisis. Helaas werden we zonder uitleg van het bestuur voor de leeuwen gegooid. Als spelers hebben we het recht om uitleg te krijgen over wat er met het ingehouden geld gaat gebeuren”, blikt Özil terug in The Athletic.


De Engelse pers schrijft nu keihard over de ‘egoïstische geldwolf’. “De mensen om mij heen weten echter als geen ander hoe gul ik altijd ben. Ik was ook niet de enige speler die weigerde, maar ik kreeg wel alle stront over me heen. Het ligt waarschijnlijk aan mijn reputatie. Mensen proberen mij al jaren kapot te maken, ze hopen dat ik ongelukkig word. Er is een bepaalde agenda wat die supporters er toe moet bewegen om zich tegen mij te keren. Er wordt een onjuist beeld van mij geschapen.”

“Het is goed mogelijk dat ik met de beslissing om een verlaging te weigeren mijn eigen glazen heb ingegooid. Maar ik ben niet bang om op te komen voor mijn principes. En als je ziet wat er is gebeurd met die banen (Arsenal ontsloeg onlangs 55 medewerkers, red.) dan heb ik wellicht de juiste beslissing genomen.” Aan opgeven denkt de linkspoot niet. “Mijn positie is duidelijk. Ik blijf hier tot de laatste dag van mijn contract (30 juni 2021, red.) en geef alles wat ik heb voor Arsenal.”

Goede insteek van Ozil?

  • Ja, prima
  • Nee..
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie