TRANSFERUURTJE: Ajax stunt en vreest, Feyenoord shopt wéér

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax stunt en vreest, Feyenoord shopt wéér

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Feyenoord heeft met Bryan Linssen, Mark Diemers, Christian Conteh en Francesco Antonucci (wel direct uitgeleend aan FC Volendam) al vier nieuwelingen gecontracteerd. De jonge Portugees Bernardo Silva is óók aanstaande, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Door de blessure van Sven van Beek wil trainer Dick Advocaat zijn laatste linie versterken en een terugkeer van Edgar Ié zou alsnog de inzet zijn. Volgens Feyenoord Transfermarkt is een nieuw huurcontract met Trabzonspor in de maak.

Meer goed nieuws voor Feyenoord: de selectie is maar liefst 14,7 miljoen euro méér waard geworden. Transfermarkt.nl legt uit: “Bij Feyenoord komt de grote stijging voornamelijk voor de rekening van Orkun Kökcü en Marcos Senesi, die respectievelijk 5 miljoen en 6,5 miljoen euro in waarde toenemen. Beide stijgingen zijn het gevolg van de grote interesse die er van buitenlandse clubs is voor het Rotterdamse duo. (…) Kökcü stijgt deze update van 12,5 miljoen naar 17,5 miljoen euro en mag zich daarmee de duurste Feyenoorder van dit moment noemen. Senesi ziet zijn waarde bijna verdubbelen en klimt van 7 miljoen naar 13,5 miljoen. Daarmee passeert hij Steven Berghuis, die ongewijzigd op 11 miljoen blijft staan.”

Ajax en Chelsea hebben met Hakim Ziyech al een grote transfer gerealiseerd, maar blijft het daar ook bij? In de podcast London is Blue schetst journalist Matt Law van The Telegraph een duidelijk beeld over André Onana: “Onana is zeker vaak bekeken. Chelsea heeft een goede relatie met Ajax en dat komt niet alleen door de transfer van Ziyech. Die relatie is er al langer, er is zeker een gezonde relatie tussen de twee clubs. Ik heb alleen de indruk dat Onana nog een jaar bij Ajax blijft.” Een stunt lijkt in de maak!

Onana blijft dus mogelijk nog een jaar in de Johan Cruijff ArenA, maar twee medespelers dreigen Ajax juist te verlaten. Volgens The Evening Standard gaat Manchester United definitief voor Donny van de Beek nu Jack Grealish van Aston Villa te duur lijkt. Dat zou betekenen dat de middenvelder na het vermeende afhaken van Real Madrid dan toch zijn toptransfer krijgt, al bezwoer hij donderdag dat er nu niets concreets speelt. Over Real gesproken: zij zouden volgens Don Balón juist denken aan de goedkopere Quincy Promes, die ook bij Arsenal op het verlanglijstje prijkt. Een dubbele klap dreigt voor Ajax…



AZ wil de selectie deze zomer zoveel mogelijk intact houden, maar na Stijn Wuytens dreigt toch nog een sterkhouder kwijt te raken. Het Spaanse Futbolistos claimt concrete onderhandelingen rond doelman Marco Bizot. De doelman zou al hebben laten weten dat hij graag de stap naar een grotere competitie wil maken. Aan belangstelling is geen gebrek: vanuit Spanje worden Valencia, Celta de Vigo, Atlético Madrid en Sevilla genoemd, waar namens Engeland Sheffield United, Crystal Palace en Fulham een oogje hebben laten vallen.



Buitenland:

Andrea Pirlo heeft als nieuwe trainer van Juventus de opdracht om de ploeg weer te laten swingen. Dat moet gebeuren door de selectie deels te verversen, maar slechts vier spelers mogen absoluut niet vertrekken van de Italiaanse grootmacht. Momblano Official stelt dat Oranje-international Matthijs de Ligt daar ondanks zijn maandenlange absentie ook tussen zit. Giorgio Chiellini, Rodrigo Bentacur en Cristiano Ronaldo zijn de andere spelers die niet in aanmerking komen voor een vertrek uit Turijn.

Liverpool lijkt zich dan tóch te gaan versterken met Thiago Alcántara van Bayern München. De Spanjaard zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Anfield en ondanks eerdere berichtgeving lijkt manager Jürgen Klopp alsnog akkoord te gaan met de uitbreiding van zijn middenveld. Eerder werd een transfer alleen redelijk geacht bij een vertrekkende middenvelder, maar volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is er op dit moment geen sprake van een afscheid van Oranje-international Georginio Wijnaldum. Zijn contractverlenging is en blijft een optie.


Speelt Luis Suárez in de nabije toekomst in de Qatarese competitie? Mitch Freeley van beIN Sports stelt dat de Uruguayaanse aanvaller van FC Barcelona een aanbieding op zak heeft van Al-Arabi, waar coach Heimir Hallgrímsson hoogstpersoonlijk zijn naam heeft laten vallen. Er zou al zijn geïnformeerd door de club uit Qatar, maar concrete onderhandelingen zijn nog niet gevoerd. De oud-Ajacied heeft een contract tot medio 2021 en misschien is dit wel hét moment om verder te kijken.

Wie tip je als titelfavoriet?

  • Ajax
  • AZ
  • Feyenoord
  • PSV
925+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:46
0+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
8+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
49+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
84+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
37+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
8+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
199+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
161+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
42+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
31+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
91+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
219+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
325+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
222+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
108+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
394+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
990+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
273+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
451+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie