Kritiek op AZ: “Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen”

Foto: Kritiek op AZ: “Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen”

AZ kreeg veel kritiek te verduren toen de club naar de UEFA stapte om het directe Champions League-ticket aan te vechten. Hoofdtrainer Arne Slot vindt vooral dat de kritiek aantoont dat Nederland weer serieus met de club rekening houdt, zo stelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

De oefenmeester is wat dat betreft trots op de Alkmaarders. “Eigenlijk kun je geen groter compliment krijgen. Twee jaar geleden was iedereen overgegaan tot de orde van de dag als AZ zoiets zou ondernemen. Het feit dat iedereen ermee bezig was én dat mensen direct begonnen te twijfelen toen we in de voorbereiding drie keer met 1-0 verloren, zegt iets.”

De bestuurskamer is volgens Slot vergelijkbaar met wat op het veld gebeurt. “Wij leggen ons ook niet neer bij de begrotingen in de eredivisie zoals die er zijn. Op het veld hebben we ons ook nooit neergelegd bij de heersende opvatting dat we kansloos zijn in de Arena, de Kuip of het stadion van PSV. Wat we op het veld hebben laten zien, heeft zich doorgetrokken naar de bestuurskamer. Zo kun je dat wel zien.”

Ondanks de stevige kritiek steunt Slot zijn club in de genomen stappen. “Ik sta achter hetgeen de clubleiding heeft gedaan, maar ik probeerde het wel van me af te houden. Alle focus ligt voor ons op 25 augustus, als we die voorronde van de Champions League spelen. Daar moeten we maximaal mee bezig zijn.”

Heeft Slot gelijk?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
173+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie