RB Leipzig schiet droom Atlético aan gort

In navolging van Paris Saint-Germain heeft ook RB Leipzig zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. In de kwartfinale rekenden de Duitsers af met Atlético Madrid: 2-1.

In het stadion van Sporting Portugal was RB Leipzig voor rust de dominante ploeg. Het elftal van Julian Nagelsmann zorgde echter voor weinig gevaar voor het doel van Atlético, dat zelfs de beste mogelijkheden kreeg om de score te openen. Doelman Péter Gulácsi redde op een inzet van Yannick Ferreira Carrasco en had het geluk dat José Maria Gimenez uit de daaropvolgende hoekschop de bal niet lekker raakte.

Uitgerekend een Spanjaard brak de ban in de tweede helft namens de ploeg uit Leipzig. Dani Olmo werd bediend door een uitstekende voorzet van Marcel Sabitzer en hij kopte de 1-0 achter doelman Jan Oblak. Overigens stond Yussuf Poulsen in de spits namens RB Leipzig, dat Timo Werner ondanks de Europese verplichtingen al naar Chelsea moest laten vertrekken.

Atlético kwam circa twintig minuten voor tijd weer langszij. Scheidsrechter Szymon Marciniak had kort daarvoor geel gegeven aan Renan Lodi van de Madrilen wegens een fopduik, maar João Félix kreeg wel een strafschop na een onhandige actgie van Lukas Klostermann. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staat en liet doelman Guácsi kansloos: 1-1.

Vlak voor tijd nam RB Leipzig andermaal de leiding in Lissabon. In de 88ste minuut probeerde Tyler Adams het maar eens en Oblak kon niet meer afdoende reageren doordat de bal door een Atlético-speler van richting werd veranderd. De tijd was daarna nog te krap om Atlético alsnog een verlenging te bezorgen.

Scoreverloop: 1-0 (50′) Dani Olmo, 1-1 (71′) João Félix (strafschop), 2-1 (88′) Tyler Adams