FC Groningen toch zónder Arjen Robben tegen PEC Zwolle

Foto: FC Groningen toch zónder Arjen Robben tegen PEC Zwolle

Het lag in de lijn der verwachtingen dat Arjen Robben vrijdagavond tegen PEC Zwolle zijn officieuze rentree zou gaan maken bij FC Groningen, maar de flankspeler ontbreekt nu toch in de wedstrijdselectie van coach Danny Buijs.

In onderling overleg is besloten de rentree nog even uit te stellen. “Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt. De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid. Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen”, stelt coach Buijs op de website van Groningen.

“We herhalen wat we al eerder hebben gezegd; er is een groter doel. Wij willen Arjen zo optimaal mogelijk fit krijgen en houden voor de competitie. Als hij komend seizoen in zoveel mogelijk wedstrijden een rol voor ons kan spelen, zijn we tevreden. Dat is waarop we ons richten.”

Robben zelf vult aan: “Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanningen die je levert. Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken.”

En technisch directeur Mark-Jan Fledderus tot slot: “Iedereen kijkt vol verwachting uit naar het moment waarop Arjen weer het wedstrijdshirt van FC Groningen aantrekt. Hij zelf wellicht nog wel het meest. Wij hebben ons laten verleiden in te gaan op de vele vragen over wanneer Arjen in actie zou komen. Wij hebben met de trainer besproken dat hij hierover mogelijk wat kon zeggen, maar dat hadden we niet moeten doen. Dat is een fout geweest, daar balen we van en hebben we van geleerd.”

Gaat Robben slagen bij Groningen komend seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik vrees van niet..
131+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
13+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
178+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
35+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
76+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
101+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
1351+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
179+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
94+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
217+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
23+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
105+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
63+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
399+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8347+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3169+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1089+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
755+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
17:32
581+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:18
342+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
17:15
215+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie