Einde sprookje Atalanta na sensationele comeback PSG

Foto: Einde sprookje Atalanta na sensationele comeback PSG

Het sprookje van Atalanta Bergamo in de Champions League is over. De revelatie van het seizoen leek Paris Saint-Germain op de knieën te hebben, maar in de absolute slotfase draaide de Franse miljoenenformatie de wedstrijd volledig om en verschafte zichzelf voor het eerst sinds 1995 een plek in de halve finale van het miljardenbal.

The Final 8 in Portugal begon met het treffen tussen Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain. Bij de Italianen waren er zoals gebruikelijk basisplaatsen voor Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens. Bij Paris Saint-Germain zat Mitchell Bakker op de bank; Juan Bernat kreeg op de linksbackpositie de voorkeur. Kylian Mbappé raakte een aantal weken geleden geblesseerd aan zijn enkel en deed er alles aan om bij deze wedstrijd te kunnen zijn. Vooraf werd duidelijk dat hij maximaal een half uur kon spelen en als reserve startte. In een open beginfase kreeg Neymar al na drie minuten een enorme kans. Hij kwam één op één met Marco Sportiello en schoof vrij ruim naast.

Ook Atalanta creëerde mogelijkheden. Zo dook de mee opgekomen Hans Hateboer op in de doelmond van de tegenstander, maar redde Keylor Navas. De verrassing van het huidige Champions League-seizoen was vervolgens via Berat Djimsiti en Mario Pasalic dichtbij de openingstreffer. Zij hadden het vizier echter niet op scherp staan. In de 27e minuut was het alsnog raak. Nadat de bal wat gelukkig in zijn bezit te hebben gekregen plaatste Pasalic de bal prachtig in de linkerbovenhoek.

PSG drong aan op de gelijkmaker, waarbij Neymar steeds zijn eigen kansen creëerde. Telkens faalde hij echter opzichtig in de afronding. Hierdoor ging Atalanta met een 1-0 voorsprong rusten. Na precies een uur werd Mbappé ingezet, om het tij te keren. In het laatste kwartier kreeg de Franse grootmacht steeds meer kansen, maar was het Sportiello die telkens kon redden.In de slotminuut ging het toch nog mis voor Atalanta, toen Marquinhos een verlenging afdwong met een frommelgoal. 

 

Daarmee leek een verlenging in de maak, maar meteen daarna deelde PSG al de knock-out uit aan Atalanta. Mbappé gaf vanaf links voor en collega-invaller Eric-Maxim Choupo-Moting tikte binnen. Het maakte de sensationele ontknoping van de eerste kwartfinale van de Final Eight in Lissabon compleet. PSG staat voor het eerst in 25 jaar, en voor het eerst sinds de Qatarese overname, bij de laatste vier van de Champions League. Atalanta kan met opgeheven hoofd een punt achter het seizoen zetten.

Een fraaie wedstrijd?

  • Ja, prachtig!
  • Dat ook weer niet…
358+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie