“Ik was niet super happy dat Klaas Jan naar Ajax kwam”

Foto: “Ik was niet super happy dat Klaas Jan naar Ajax kwam”

Klaas Jan Huntelaar blaast woensdag precies 37 kaarsjes uit. Daarom besloot Ajax op de clubwebsite met een aantal oud-teamgenoten terug te blikken op zijn rijke loopbaan, waaronder met Markus Rosenberg.

De twee aanvallers kwamen elkaar in 2006 een jaar in Amsterdam tegen. “Als spits van het 1e was ik niet super happy dat Klaas Jan naar Ajax kwam”, vertelt Rosenberg. “Maar eigenlijk was hij was een betere nummer 9 dan ik. Hij kwam vaak tot scoren, vaker dan ik, dus verhuisde ik naar de linkerflank, waar ik veel beter uit de verf kwam. En met Mauro Rosales op de rechterflank was de dynamiek in prima evenwicht.”

“Later, toen ik naar Werder Bremen vertrok, zijn we elkaar nog regelmatig tegengekomen”, vervolgt de Zweed. “Eerst in de Champions League, toen Klaas Jan bij Real Madrid speelde en even later bij AC Milan. Het was niet zijn gelukkigste periode volgens mij – de stap van Ajax naar Real was wellicht iets te groot. Dat veranderde toen hij bij Schalke 04 ging spelen en wij elkaar weer troffen in de Bundesliga.”

Rosenberg is er niet mee eens dat Huntelaar oud zou zijn. “Ach ja, age is just a number. Zelf stopte ik een jaar geleden ook op mijn 37e, terwijl ik nog topfit was. Ik kon nog presteren op hoog niveau, maar ik voelde dat mijn lijf klaar was met voetballen. Dat laatste geldt niet voor Klaas Jan en dat is alleen maar mooi.”

Moet Huntelaar bij Ajax eerste spits zijn?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
557+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie