TRANSFERUURTJE: Ajax-klap, PSV-doelwit en krankzinnig Fati-bod

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-klap, PSV-doelwit en krankzinnig Fati-bod

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Vooral Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en André Onana worden gelinkt aan een vertrek bij Ajax, maar misschien is het wel Quincy Promes die de Johan Cruijff ArenA als eerste de rug toekeert. Volgens de Engelse media kan hij naar Arsenal. Het boulevardblad The Sun kwam gisteren op de proppen met dat nieuws en The Daily Mail doet er vandaag een schepje bovenop. Oefenmeester Mikel Arteta plant naar verluidt een revolutie bij de Gunners en de mogelijke komst van Promes past in dat plaatje. Door de coronacrisis kunnen de Londenaren deze zomer niet met miljoenen smijten, maar in het Emirates Stadium denkt men dat de handtekening van Promes relatief goedkoop te bemachtigen is. De FA Cup-winnaar van het voorbije seizoen zou in ieder geval een openingsbod voorbereiden van een kleine 30 miljoen euro.

Ajax hoopt zich deze zomer nog te versterken met een controlerende middenvelder. Volgens clubwatcher Mike Verweij wijst dat op slecht nieuws voor twee selectiespelers. Verweij noemt de zoektocht in de voetbalpodcast van De Telegraaf enigszins opmerkelijk. “In het eerste gesprek gaf Ten Hag aan dat er alleen naar een linksback werd gezocht. Maar ik heb inmiddels een aantal zaakwaarnemers gesproken en die zijn gevraagd om mee te denken of mee te kijken naar een nummer zes. Dus óf ze delen niet alles met de pers óf Ten Hag is misschien niet op de hoogte dat er nog een middenvelder komt.” Ajax beschikt over een groot aantal selectiespelers. Verweij hoort het hele rijtje voorbij komen in de podcast, maar haakt hij in: “Je noemt er wel twee waar heel veel twijfel over is. Als je Álvarez zag en vooral Marin, die hebben in feite weinig toekomst bij Ajax. Zeker Marin.”In het afgelopen halve Eredivisie-seizoen beschikte PSV over de diensten van Ricardo Rodríguez, die gehuurd werd van AC Milan en een goede indruk maakte in het Philips Stadion. De Zwitser is echter te duur om definitief over te nemen. Dat is overigens niet het geval omdat de Rossoneri zo’n hoog transferbedrag vragen, maar de vleugelverdediger verdient een brutojaarsalaris van 5,5 miljoen euro in het San Siro en voor de Eindhovenaren is dat gewoonweg onbetaalbaar. Gisteren schreef The Daily Mail al dat technisch manager John de Jong daarom uitgekomen is bij Rico Henry van Brentford, dat promotie naar de Premier League maar net misliep door persoonlijke fouten tegen Fulham. De transferwaarde van de 23-jarige Engelsman wordt geschat op 2 miljoen euro, maar vermoedelijk vragen de Bees wel wat meer. Vooral het salaris van Henry is aantrekkelijk voor PSV, want in de Championship verdient hij ongeveer zes ton per jaar. En dat kunnen de Eindhovenaren wel betalen.

AZ-spits Myron Boadu is de voorbije maanden aan verschillende clubs gelinkt. Volgens Spaanse media, waaronder Estadio Deportivo, is de situatie op dit moment duidelijk. AZ weet dat Boadu kan rekenen op interesse van clubs als FC Barcelona, Sevilla en Arsenal. Er zouden zelfs al officiële contacten zijn gelegd, maar in Alkmaar wil men op dit moment niet luisteren. Het idee is om de goalgetter nog een jaartje te behouden en dan pas weer te kijken. Sevilla-directeur Monchi zou te horen hebben gekregen dat het de Alkmaarders menens is. Echter, dat kan veranderen als het in de kwalificatie voor de Champions League mis zal gaan en er een waanzinnig bod op tafel komt. De club van Luuk de Jong blijft om die reden alert.

Buitenland:

Bestuurder Michael Zorc liet eergisteren weten dat Jadon Sancho ook volgend seizoen nog in het Signal Iduna Park speelt bij Borussia Dortmund. Dat is een hard gelag voor Manchester United, dat zich nu op Ansu Fati van FC Barcelona richt, aldus het dagblad Sport. Het bovengenoemde medium stelt dat de Red Devils ‘superzaakwaarnemer’ Jorge Mendes hebben gebruikt om een mondeling bod van 100 miljoen euro uit te brengen. De Catalanen hebben dit linea recta in de prullenmand gedeponeerd, maar CEO Ed Woodward van United geeft niet op en komt binnenkort met een nóg aantrekkelijkere aanbieding. Dat betekent dat de transferclausule in het contract van de pas zeventienjarige vleugelspits in ieder geval benaderd wordt, want dat is vastgesteld op 170 miljoen euro. Barcelona hoopt echter dat Fati bereid is om zijn contract (dat doorloopt tot 2022 met een optie voor nog twee jaar) te verlengen tegen een hoger salaris, én een aanzienlijk hogere clausule van 300 miljoen euro.

Juventus zet in op een contractverlenging van Paulo Dybala in het Allianz Stadium, maar of het daar ook echt van gaat komen is maar zeer de vraag. Het verschil tussen vraag en aanbod is namelijk enorm, aldus het dagblad Tuttosport. De krant weet dat Dybala (die nog tot medio 2022 vastligt bij De Oude Dame) best langer wil blijven, maar dan wel tegen een enorme salarisverhoging. De Argentijn zou inzetten op een jaarloon van 15 miljoen euro, waar de clubleiding van Juventus hem niet meer dan 8 miljoen euro per seizoen wil bieden, de helft dus. Dat is best opvallend te noemen, want Cristiano Ronaldo verdient het monsterbedrag van 31 miljoen euro per jaar in Turijn, waar iemand als Matthijs de Ligt 12 miljoen euro per seizoen opstrijkt. Dybala wordt dus overduidelijk minder gewaardeerd dan zowel de Portugees als de Nederlander.

Kunnen we Álvarez en Marin al afschrijven?

  • Ja
  • Nee
340+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:48
102+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:41
505+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
12:20
214+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
30+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
100+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
150+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
173+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
194+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
98+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
103+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
153+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
165+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
228+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
239+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
532+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2452+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
827+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
201+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
91+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie