Sarina Wiegman krijgt ‘waanzinnige’ aanbieding

Foto: Sarina Wiegman krijgt ‘waanzinnige’ aanbieding

Sarina Wiegman heeft het nu al geruime tijd voor het zeggen bij de Oranje Leeuwinnen, maar kan bondscoach worden van het Engelse nationale team. Maakt de coach de overstap, dan gaat ze (voor het vrouwenvoetbal) een waanzinnig salaris verdienen.

De Telegraaf onthult namelijk op woensdagochtend: “Sarina Wiegman is de nummer 1-kandidaat voor de Engelse voetbalbond om aan de slag te gaan als coach van het Engelse vrouwenelftal. De huidige Oranje-bondscoach kan aan de andere kant van de Noordzee volgens het doorgaans goed ingevoerde The Times een jaarsalaris van circa 450.000 euro opstrijken. De 50-jarige Wiegman zou (eventueel pas na de vanwege corona uitgestelde Olympische Spelen van volgend jaar) de overstap kunnen maken naar de FA.”

Toch is het geen gegeven dat Wiegman vertrekt bij de Leeuwinnen: “Eerder dit jaar sprak Wiegman in gesprek met De Telegraaf uit dat ze haar volgend jaar aflopende contract in principe wil verlengen tot en met het naar 2022 verplaatste EK. Ze weigerde echter op de zaken vooruit te lopen en was sowieso voornemens eerst in gesprek te treden met de KNVB. Een eerste gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden en ook de KNVB heeft toen uitgesproken dat de bond het liefst doorgaat met Wiegman. Na de vakantieperiode volgt een tweede onderhoud.”

De bondscoach wil sowieso met de Leeuwinnen naar de Olympische Spelen in Tokio: “Het is daarom niet aannemelijk dat Wiegman voor de zomer van 2021 een overstap maakt naar de Engelse bond. Echter: de FA is volhardend en Wiegman zou ook na de Spelen aan de slag kunnen bij het Engelse vrouwenteam. De huidige Engelse bondscoach is oud-international Phil Neville, maar hij moet vertrekken en het is onzeker of hij de ploeg mag leiden in Tokio.”

Moet ze dit doen?

  • Ja, voor dat salaris zeker
  • Nee!
602+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie