OFFICIEEL: VVV haalt spits met Champions League-ervaring binnen

Foto: OFFICIEEL: VVV haalt spits met Champions League-ervaring binnen

Vorig seizoen stond Oussama Darfalou in de spits bij VVV, maar nu de huurling terug is gekeerd naar Vitesse moesten de Venlonaren op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Die komt er nu in de vorm van Georgios Gakoumakis.

De 25-jarige Gakoumakis komt over van AEK Athene en tekent voor twee seizoenen in De Koel. Bovendien beschikt VVV over een eenzijdige optie voor één extra jaar. De club schrijft over hem: ‘Giakoumakis speelde in eigen land eerder voor Platanias en Episkopi voordat hij in 2017 de stap naar AEK Athene maakte. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen van Griekenland met die club. Een seizoen later kwam hij derhalve ook in de Champions League uit met AEK. De Griekse nummer drie van afgelopen seizoen verhuurde hem vervolgens aan OFI Kreta en het Poolse Gornik Zabrze. De in Heraklion geboren voormalig Griekse jeugdinternational scoorde het afgelopen seizoen na de winterstop drie keer in 12 wedstrijden voor de Poolse club.’

De Griek zelf is dolblij met zijn transfer naar Nederland. “Ik volg het Nederlandse voetbal al mijn hele leven. Ik hou van de aanvallende speelstijl in de Eredivisie. Zelf wil ik me graag bewijzen in Nederland. Niet alleen door te scoren, maar door belangrijk voor het team te zijn, op welke manier dan ook. Ik ben heel blij dat VVV-Venlo me die kans geeft.”

En directeur Stan Valckx besluit: “Georgios is een centrumspits met lengte én snelheid, expliciet een type spits waar we nog naar op zoek waren. Iemand die in onze speelstijl past, die uit te voeten kan met veel ruimte achter de laatste linie en die complementair is aan de aanvallende kwaliteiten die we reeds in huis hebben.”

Goede aanwinst?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
86+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie