TRANSFERUURTJE: Ajax-buitenkansje, bizarre move Ronaldo

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-buitenkansje, bizarre move Ronaldo

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is algemeen bekend dat men bij Ajax hoopt op een stuntje: André Onana moet ook in het nieuwe seizoen onder de lat staan in de Johan Cruijff ArenA. Het wordt echter steeds onwaarschijnlijker dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Journalist Pipe Sierra van het medium Win Sports Tv weet namelijk dat de doelman uit Kameroen een belangrijke transferbeslissing genomen heeft: hij wil per se naar Chelsea verhuizen, zodat hij weer samen kan spelen met zijn goede vriend Hakim Ziyech. Onana kost 30 miljoen euro en dat willen de Blues best voor hem betalen, maar eerst moet Kepa Arrizabalaga vertrekken. Twee jaar geleden betaalden de Londenaren nog 80 miljoen euro voor hem aan Athletic Bilbao, maar in het afgelopen seizoen is de Spanjaard verworden tot een persona non grata op Stamford Bridge. De clubleiding wil nog wel 50 miljoen euro aan hem verdienen en het is de vraag of dit gaat lukken, want Kepa heeft in het voorbije voetbaljaar helemaal niets laten zien.

Het ligt nog steeds in de lijn der verwachtingen dat André Onana deze zomer vertrekt bij Ajax. Er wordt volop geïnformeerd naar de Kameroener en vooral Chelsea lijkt concreet te zijn. De opvolger van de goalie dient zich echter al aan: Jasper Cillessen. De nummer één van het Nederlands elftal heeft een middelmatig seizoen achter de rug in Estadio Mestalla en mag in principe best vertrekken uit de Spaanse sinaasappelstad. Valencia legde 35 miljoen euro voor hem op tafel, maar neemt vermoedelijk genoegen met een véél lager bedrag. Los Che zijn hoogstwaarschijnlijk bereid om een megaverlies te lijden op Cillessen. Dat heeft alles te maken met de financiële problemen bij de nummer negen van de Primera División van het afgelopen seizoen. Journalist Hectór Gómez van het medium Tribuna Deportiva meldt op Twitter: “De problemen zijn zeer ernstig. Zelfs de salarissen kunnen niet meer uitbetaald worden… Er moet verkocht worden en Valencia wil pakken wat het pakken kan, onderhandelingen zijn dus niet nodig.”

We mogen toch gerust stellen dat het opvallend is dat PSV een nieuwe doelman vast wil leggen. De Eindhovenaren beschikken immers al over de diensten van Lars Unnerstall, Jeroen Zoet én Hidde Jurjus. Oefenmeester Roger Schmidt is echter op zoek naar wat anders. Bij zijn presentatie als coach zei de Duitser al: “Een goalie moet ballen tegenhouden, maar we verlangen meer.” Het Eindhovens Dagblad haakt in: “De Eindhovenaren zochten mede daarom de afgelopen periode naar een sta in de weg, die ook in balbezit een slinger kan geven aan het offensieve Schmidt-spelletje. Zodoende heeft PSV bij de nummer drie van Duitsland (RB Leipzig) geïnformeerd naar de diensten van Yvon Mvogo (26), een in Kameroen geboren keeper die inmiddels voor Zwitserland uitkomt.

Buitenland:

Volgens het Spaanse dagblad Sport is het een mogelijkheid dat Cristiano Ronaldo zijn werkgever Juventus de rug toekeert. De Portugees zou dusdanig teleurgesteld zijn over de Champions League-uitschakeling tegen Olympique Lyon dat hij een vertrek overweegt. Het bovengenoemde medium stelt dat de superster bij een transfer twee opties heeft: hij kan terugkeren naar Real Madrid óf voor Paris Saint-Germain kiezen. Vooral dat eerste zou natuurlijk ontzettend opmerkelijk zijn, in de zomer van 2018 transfereerde Ronaldo immers nog van De Koninklijke naar De Oude Dame voor maar liefst 105 miljoen euro. Bovendien is hij toch al weer 35 jaar oud. Ook een verhuizing naar Parijs behoort dus tot de mogelijkheden, al kan de landskampioen van de Ligue 1 de international en grote held van Portugal vermoedelijk niet betalen door de coronacrisis. Ronaldo verdient in Turijn maar liefst 31 miljoen euro per seizoen en dat is nogal wat.

Borussia Dortmund wilde vóór vandaag duidelijkheid hebben over de toekomst van Jadon Sancho en die deadline is verstreken, dus sportief directeur Michael Zorc liet gisteren weten dat de toekomst van de vleugelspeler in het Signal Iduna Park ligt. In de studio van BT Sport denken Robin van Persie, Owen Hargreaves en Paul Scholes echter dat de jongeling alsnog naar Manchester United vertrekt. De eerstgenoemde stelt: “Dit is hoe het spelletje wordt gespeeld.” Hargreaves haakt in: “Hij (Zorc, red.) bluft. Ik verwacht dat hij op korte termijn speler is van Manchester United. Ze proberen alleen maar meer geld te pakken. Dat is de aard van het beestje. Ze weten dat United bijzonder geïnteresseerd is. Ik denk dat ze bluffen. Ze weten dat hij uiteindelijk toch voor een bepaald bedrag gaat vertrekken.” Van Persie: “Het ziet er naar uit dat Dortmund het hard wil spelen. Dortmund wil meer geld, dus de bal ligt bij Manchester United. Ze hebben Erling Haaland niet kunnen halen en dat was een gemiste kans. Iedereen heeft de afgelopen zes maanden gezien wat hij kan. Dat willen ze natuurlijk niet nog een keer laten gebeuren, maar de vraag is hoe ver ze bereid zijn om te gaan.” Scholes is het daar roerend mee eens.

Zie jij Ronaldo vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:00
1+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
22+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
37+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
143+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
146+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
25+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
77+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
71+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
103+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
130+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
6+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
120+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
653+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
670+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
31+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
85+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
28+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
1173+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
495+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
52+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie