‘Rare gozer’: “Ik heb wel eens wat aparts gezegd en foutjes gemaakt”

Foto: ‘Rare gozer’: “Ik heb wel eens wat aparts gezegd en foutjes gemaakt”

Ooit zat hij dicht tegen het Nederlands Elftal aan, maar inmiddels is Piet Velthuizen onderdeel van Telstar. Een terugkeer bij Vitesse zat er tot zijn eigen teleurstelling niet in.

“Weet je, Vitesse is en blijft mijn club. Maar als het niet wederzijds is, moet ik dat slikken. Het is wel jammer dat ze de afgelopen jaren nooit toenadering hebben gezocht. Ik heb er een mooie tijd gehad. Ik heb daar twintig jaar van mijn leven rondgelopen. We werden met Rutten en jongens als Wilfried Bony nog bijna kampioen. Iedereen was top. Ik ook. We maakten elkaar beter.”


“Als keeper van Vitesse haalde ik Oranje. Ik speelde een interland tegen Japan en hield de nul hè. Niet onbelangrijk. Ik weet nog dat ik me bij Huis ter Duin moest melden en dat er toch spanning in mijn lijf zat. Dat had ik niet vaak. Maar ik kon al snel met iedereen goed opschieten. Zo ben ik ook. Ik heb het Oranje-shirt thuis in de woonkamer hangen. Ik kijk er geregeld even naar. Dan ben ik nog altijd trots”, vertelt Velthuizen aan VICE Sports.

Velthuizen zei eerder al eens dat hij denkt dat ‘clubs hem niet benaderen omdat hij een stempel van ‘rare gozer’ op zich geplakt kreeg.’. “In Nederland krijg je snel een stempel opgedrukt. In mijn geval dat van een rare gozer, ja. Dat zal ook nooit meer veranderen. Ook al komt dat stempel vooral van mensen die je nooit in het echt hebben gesproken. Er wordt zoveel gepapegaaid. Oké, ik heb wel eens wat aparts gezegd en foutjes gemaakt, maar wie niet? Dat is het leven. Mensen hebben lol gehad toen ik vertelde dat ik met mijn hond skypete vanuit Spanje en toen ik in mijn vijver met koikarpers op de foto ging. Ze hebben het er nog over. Ik vind het best. Ik ben nu 33 jaar, vader van drie kinderen en ik weet dat ik nog genoeg in mijn mars heb. Weet je, Edwin van der Sar stond ook tot boven de veertig onder de lat. Ik ben nog niet klaar.”

Vind jij hem ook een rare gozer?

  • Ja
  • Nee
260+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie