TRANSFERUURTJE: 60 miljoen voor Ajax, Feyenoord-deal, Stam-stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: 60 miljoen voor Ajax, Feyenoord-deal, Stam-stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het wordt volgens de Engelse media steeds waarschijnlijker dat Chelsea een opdoffer uit gaat delen aan Ajax op de transfermarkt. Door de laatste ontwikkelingen komen de Blues hoogstwaarschijnlijk uit bij André Onana én Nicolás Tagliafico. Oefenmeester Frank Lampard wil per se een nieuwe keeper en linksback aan zijn selectie toevoegen en Jan Oblak en Ben Chilwell hebben zijn voorkeur. Omdat Atlético Madrid en Leicester City echter 110 en 87 miljoen euro vragen, lijkt het echter zeer onwaarschijnlijk (zo niet onmogelijk) om dit voor elkaar te boksen. De Daily Mirror schrijft daarom dat het steeds waarschijnlijker wordt dat de Londenaren bij Ajax uitkomen. Onana (30 miljoen pond, wat neerkomt op 33 miljoen euro) en Tagliafico (25 miljoen euro) zijn immers vele malen goedkoper, waardoor Chelsea budget overhoudt om Kai Havertz los te weken bij Bayer Leverkusen.

Volgens het Algemeen Dagblad staat Feyenoord op het punt om een nieuwe aanwinst te presenteren: Bernardo Silva gaat per direct voor de Rotterdammers spelen. Het gaat natuurlijk niet om de vleugelspits van Manchester City, maar om een middenvelder van SL Benfica. De krant onthult: “Feyenoord staat op het punt om de Portugees Bernardo Silva vast te leggen. De 19-jarige verdedigende middenvelder komt over van Benfica. De meervoudig jeugdinternational, die elf seizoenen in de jeugd van Benfica speelde, zal in eerste instantie gaan uitkomen voor het nieuwe Feyenoord Onder-21 van trainer Rini Coolen. Bij dat elftal trainde hij al even mee. Silva zal volgens de Rotterdammers voorlopig nog tijd nodig hebben om fysiek helemaal in orde te raken.”De Telegraaf onthult op maandagochtend dat PSV een nieuwe keeper wil hebben. De Eindhovenaren willen maar wat graag aan de slag gaan met Yvon Mvogo van het Duitse RB Leipzig, maar er dienen nog behoorlijk wat hordes genomen te worden. Het bovengenoemde medium schrijft namelijk: “Of Roger Schmidt zich een nieuwe keeper wenst bij PSV? De nieuwe trainer van de Eindhovenaren ontweek het gespreksonderwerp in Duitsland, maar RB Leipzig-keeper Yvon Mvogo (26) is wel degelijk in beeld. Al zal de club het prijskaartje van 5 miljoen euro dat wordt genoemd voor de reservekeeper van RB Leipzig nooit betalen. Dat geld wordt voor andere posities aangewend.” De krant vervolgt: “De komst van Mvogo is een optie als hij zijn contract in Leipzig verlengt en kan worden gehuurd. PSV zal in coronatijd niet schromen één of twee spelers te huren, die het niveau van de selectie omhoog tillen.”

AZ hoopt dit seizoen hoge ogen te gooien in de Eredivisie, KNVB-beker en de Champions League. Om die ambities te verwezenlijken wil de Alkmaarse club zich defensief versterken. AZ is deze zomer Stijn Wuytens kwijtgeraakt. Eerder werd oud-Feyenoorder Terence Kongolo (Huddersfield Town) al genoemd als kandidaat en nu blijkt ook Wesley Hoedt een kandidaat. De Alkmaarder trainde enige tijd geleden al mee bij zijn oude club, maar toen noemde hij een definitieve hereniging niet realistisch. Simon Zwartkruis van Voetbal International noemt Hoedt nu alsnog een optie.

Buitenland:

Volgens de Amerikaanse media begint het er meer en meer naar uit te zien dat het FC Cincinnati van oefenmeester Jaap Stam binnenkort met een transferstunt komt. De toekomst van Mario Götze zou namelijk in het West End Stadium liggen. Nog niet eens zo heel lang geleden werd de Duitse spelmaker als één van de grootste talenten ter wereld gezien, zo niet hét grootste talent. Götze transfereerde van Borussia Dortmund naar Bayern München, maar daar kreeg zijn zelfvertrouwen een opdoffer. Een tweede dienstverband in het Signal Iduna Park bood geen uitkomst en nu is hij gratis en voor niets op te pikken. Travis Grimes van de podcast You Ain’t Lion weet dat er best een behoorlijke kans is dat Götze daadwerkelijk naar Cincinnati komt. De club zou hem in ieder geval een aanbieding gedaan hebben: hij kan 3,8 miljoen euro per seizoen verdienen als hij onder Stam gaat spelen.

Real Madrid werd dit seizoen kampioen in de Primera División, maar Manchester City was in de Champions League een maatje te groot. De Koninklijke verloor thuis met 1-2 van de Engelsen en in het Etihad Stadium werd het wéér 2-1 voor de ploeg van coach Josep Guardiola. Volgens de krant Marca is de maat vol voor oefenmeester Zinédine Zidane en de clubleiding. De Madrilenen zouden besloten hebben om hun team een transformatie te laten ondergaan en daarom moet er voor 180 miljoen euro verkocht worden. Achraf Hakimi (Internazionale), Javi Sánchez (Real Valladolid), Jorge de Frutos en Dani Gómez (beiden Levante) leverden al 60 miljoen euro op, en er is dus nog 120 miljoen euro te gaan. Het bovengenoemde medium weet dat Gareth Bale, James Rodríguez, Sergio Reguilón, Borja Mayoral en Jesus Valléjo op zoek móéten naar een nieuwe werkgever. Bovendien wordt het steeds onwaarschijnlijker dat Luka Jovic volgend seizoen nog te bewonderen is in het Bernabéu. Bij een goed bod mag de Serviër (die pas een jaartje geleden aangekocht werd) vertrekken.

Moet Real Madrid vernieuwen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
676+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:26
1+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
15+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
6+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
23+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
76+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
81+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
55+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
34+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
74+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
126+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
28+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
98+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
603+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
505+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
300+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
16+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
492+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
255+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie