TRANSFERUURTJE: 10 miljoen voor Ajax, PSV-boeman blijft, De Ligt schrikt

Foto: TRANSFERUURTJE: 10 miljoen voor Ajax, PSV-boeman blijft, De Ligt schrikt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Spelers als Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en André Onana worden veelvuldig in verband gebracht met een transfer, maar misschien is Noussair Mazraoui wel de volgende voetballer die bij Ajax vertrekt. Hij staat namelijk op het verlanglijstje van AS Roma. Volgens La Gazzetta dello Sport gaan de Romeinen afscheid nemen van zowel Alessandro Florenzi als Rick Karsdorp, en dat betekent natuurlijk dat er een nieuwe rechtsback aangetrokken moet worden. De roze sportkrant weet dat Mazraoui kandidaat nummer één is, vooral vanwege zijn veelzijdigheid. Het is dus alleszins waarschijnlijk dat Ajax binnenkort een officieel bod kan verwachten, en bij Roma zou men van mening zijn dat de international van Marokko 10 miljoen euro waard is. Het is niet bekend of directeur voetbalzaken Marc Overmars genoegen neemt met dit bedrag.

Ajax speelde gisteren een oefenpotje tegen RKC Waalwijk, maar André Onana en Sergiño Dest waren niet van de partij; niet vanwege naderende transfers, maar door blessures. Nicolás Tagliafico schrijft echter een ander verhaal. Oefenmeester Erik ten Hag begon met Lisandro Martínez op de linksbackpositie en volgens Mike Verweij van De Telegraaf was dat wél omdat het bijna zeker is dat Tagliafico nog vertrekt in de huidige transferperiode. Dat is in ieder geval de verwachting in de Johan Cruijff ArenA. Een jaartje geleden maakte directeur voetbalzaken Marc Overmars immers een afspraak met de Argentijn en diens zaakwaarnemer Ricardo Schlieper: nog één seizoen in Amsterdam en daarna zou Ajax zich coulant opstellen. En dat doet de Eredivisie-topclub dan ook, Tagliafico is voor 25 miljoen euro op te pikken.

Een jaartje geleden betaalde PSV liefst 12 miljoen euro aan RB Leipzig om met Bruma aan de slag te mogen gaan. De Portugees speelde echter een verschrikkelijk seizoen en kreeg meer dan eens een duidelijke boodschap van de supporters van de Eindhovenaren: hij moest maar weer vertrekken. Voetbal International schrijft op zondagochtend: “Het was dé zomertransfer van 2019. PSV was jaren bezig om de Portugese vleugelspeler naar Eindhoven te halen en eindelijk was het gelukt. Het kostte wat centen, maar dan heb je ook wat. Bruma zou de ultieme nachtmerrie worden voor de Nederlandse backs. Dat viel wel mee. Slechte nachten kregen vaderlandse vleugelverdedigers van wedstrijdjes tegen Calvin Stengs, Gyrano Kerk of desnoods Sylvester van der Water. Maar Bruma? Dat was misschien wel de grootste tegenvaller van het afgelopen seizoen.” De aanvaller wordt aan de lopende band aan een transfer gelinkt, bijvoorbeeld naar de Turkse Süper Lig waar hij al eerder uitkwam voor Galatasaray… “Maar op trainingskamp in Marienfeld is Bruma nog gewoon PSV’er. Sterker nog, hij lijkt het uitstekend naar zijn zin te hebben. Het vertrouwen dat hij vorig jaar miste onder Van Bommel hoopt hij onder Schmidt wel te krijgen. Hij wil vechten voor zijn laatste kans.

Marouan Azarkan stond er goed op bij clubs als TSG 1899 Hoffenheim en Werder Bremen, maar heeft een nieuw contract ondertekend bij zijn huidige werkgever Feyenoord. Dat is in ieder geval wat Voetbal International meldt. Het blad onthult: “Marouan Azarkan heeft zijn medio 2021 aflopende contract met twee seizoenen verlengd. De achttienjarige aanvaller stond ook op de radar bij enkele buitenlandse clubs. Azarkan geldt in de opleiding van Feyenoord al jaren als een groot talent. Op 15 september debuteerde hij op zeventienjarige leeftijd voor Feyenoord. Als invaller speelde Azarkan achttien minuten mee tijdens het thuisduel met ADO Den Haag (3-2 winst). Daar bleef het afgelopen seizoen echter bij voor het talent.”

Buitenland:

Een klein tijdje geleden werd Memphis Depay bij Borussia Dortmund genoemd als mogelijke vervanger van Jadon Sancho. Ook als de Engelsman in het Signal Iduna Park blijft zou de Oranje-international echter naar de Bundesliga kunnen transfereren. De onderhandelingen over de mogelijke transfer van Sancho naar Manchester United verlopen behoorlijk stroef. De clubleiding van de Duitsers houdt namelijk voet bij stuk: er dient 120 miljoen euro betaald te worden voor de twintigjarige vleugelspits, anders blijft hij waar hij is. En dus zou je denken dat een Memphis-deal ook niet bepaald dichtbij is. Het medium Fussball Transfers houdt er echter een andere lezing op na en schrijft dat de oud-speler van PSV en Manchester United óók kan komen als Sancho niet vertrekt. In Dortmund zou men Depay namelijk wel als een soort luxeknecht willen gebruiken. Hij kan immers óók uit de voeten op de posities van Erling Haaland en Marco Reus. De Noor kan vanwege zijn jonge leeftijd zo nu en dan wel wat rust gebruiken en de Duitser is ontzettend blessuregevoelig…

Na de Champions League-uitschakeling tegen Olympique Lyon werd Maurizio Sarri ontslagen als hoofdcoach van Juventus. Zijn opvolger heet Andrea Pirlo en volgens La Gazzetta dello Sport gaat de voormalige spelbepaler een grote schoonmaak houden. De selectie van De Oude Dame zou behoorlijk geschrokken zijn van het plannetje van de nieuwe oefenmeester, want die zou maar liefst negen spelers willen laten vertrekken. Allereerst mogen Gonzalo Higuaín, Sami Khedira en Douglas Costa uitkijken naar een nieuwe werkgever, omdat het trio gezamenlijk zo’n 40 miljoen euro per jaar opstrijkt aan salaris. Er dient ruimte gecreëerd te worden in het budget voor nieuwe aankopen. Ook de beide vleugelverdediger Danilo en Alex Sandro mogen weg, zij het bij een aantrekkelijke aanbieding. Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, Mattia De Sciglio en Daniele Rugani zijn eveneens overbodig geworden in Turijn, aldus de bovengenoemde sportkrant. Matthijs de Ligt is zijn plekje natuurlijk wel zeker.

Zie jij Mazraoui vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet
479+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie