Spaanse media gaan helemaal los over Frenkie: ‘Wonderbaarlijk’

Foto: Spaanse media gaan helemaal los over Frenkie: ‘Wonderbaarlijk’

FC Barcelona speelde gisteren niet geweldig tegen Napoli, maar won wel met 3-1 en bereikte op die manier de kwartfinale van de Champions League. Volgens de grote Spaanse media was Frenkie de Jong de beste man van het veld.

Marca schrijft bijvoorbeeld op zondagochtend: “Hij ging beter spelen naarmate de wedstrijd vorderde en was zelfs, met toestemming van Lionel Messi, de beste Azulgrana. Hij kiest voor een spelritme waar zijn teamgenoten zelden op komen. Het middenveld mét De Jong is een ander middenveld.”

Het dagblad Sport deelt een 9 uit aan de oud-Ajacied, die dezelfde beoordeling als Messi krijgt: “De Jong was de beste speler van de wedstrijd. De Nederlander had al gewaarschuwd dat hij niet blij was met zijn verrichtingen tot dusver en vandaag haalde hij zijn gram met een sublieme wedstrijd. Hij was overal op het veld te vinden en gaf een geweldige assist op Messi.”

“Hij overtrof zich keer op keer”

Ook AS geeft de Oranje-international complimenten: “Hij overtrof zich keer op keer, zeker in de tweede helft toen hij bewees dat hij de linies van de tegenstander kan doorbreken. Het was jammer dat zijn teamgenoten achterbleven als hij juist naar voren ging en vaak alleen werd gelaten als het gevaar op hem afkwam. Zijn pass waaruit Messi scoorde, een doelpunt dat wegens hands werd afgekeurd, was van wonderbaarlijke makelij. Ook in defensief opzicht liet De Jong zich gelden.”

Bij El Mundo Deportivo is men het daar roerend mee eens: “Hij werd steeds beter naarmate de wedstrijd vorderde. De Nederlander bepaalde het tempo van de wedstrijd: hij zorgde voor meer snelheid of vertraagde juist het spel, altijd kijkend naar de behoefte op dat moment, en nam altijd de juiste beslissingen.” El Desmarque is wat zuiniger en deelt ‘slechts’ een zeventje uit aan De Jong: “Frenkie was de beste op het middenveld. Hij was de meest actieve middenvelder en blonk uit bij afwezigheid van Sergio Busquets.”

Terechte complimenten?

  • Zeker
  • Nee
981+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie