Bayern wint ‘duel voor spek en bonen’ makkelijk van Chelsea

Na de eerdere 3-0 thuisnederlaag wist Chelsea eigenlijk al dat uitschakeling in de Champions League onafwendbaar was. Toch dienden de Blues ook nog uit tegen Bayern München te spelen, en in de Allianz Arena waren de Duitsers wéér te sterk.

Al heel vroeg in de wedstrijd ging het mis voor het team van oefenmeester Frank Lampard. Er werd een overtreding gemaakt op Robert Lewandowski en de bal ging op de stip: de Pool nam de strafschop zelf en faalde niet, met een 1-0 voorsprong als gevolg.

Toen Ivan Perisic even later voor de 2-0 tekende leek het wel een hele lange avond te gaan worden voor Chelsea, dat de 2-1 leek te maken, maar het doelpunt van Callum Hudson-Odoi werd afgevlagd wegens buitenspel. Even later viel het eerste Londense doelpunt wel: op slag van rust bleef Tammy Abraham koeltjes, de spits kreeg de bal voor zijn voeten na een redding van Manuel Neuer en kon simpel binnentikken.

In de tweede helft viel er wat minder te beleven in Beieren, maar Der Rekordmeister maakte nog wel de 3-1 én de 4-1: Corentin Tolisso scoorde op aangeven van Lewandowski, waarna de Pool het feestje vlak voor tijd compleet maakte.

Scoreverloop: 1-0 (10′) R. Lewandowski, 2-0 (24′) I. Perisic, 2-1 (44′) T. Abraham, 3-1 (76′) C. Tolisso, 4-1 (84′) R. Lewandowski