Ajax overtuigend langs RKC tijdens droomdebuut Antony

Foto: Ajax overtuigend langs RKC tijdens droomdebuut Antony

Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een overtuigende overwinning op RKC Waalwijk. In de lege Johan Cruijff ArenA eindigde het vriendschappelijke duel in. Aankoop Anthony kwam tijdens zijn debuut twee keer tot scoren. Ook Klaas Jan Huntelaar maakte er twee.

De seizoensopening was Ajax’ eerste duel zonder Hakim Ziyech in de ploeg. Verder bestond het elftal van Erik ten Hag uit de bekende namen, inclusief de teruggekeerde Maarten Stekelenburg. RKC hoopt ook op de rentree van een oud-international, Gregory van der Wiel, maar dit oefenduel kwam te vroeg voor hem. Het spelbeeld zo er uit zoals je dat van tevoren mocht verwachten: veel balbezit voor Ajax, dat probeerde openingen te creëren tegen de teruggezakte Waalwijkers. Zakaria Labyad waagde uit een vrije trap een goede poging om de ban te breken, maar raakte de paal.

Na twintig minuten was het alsnog raak. Dusan Tadic en Quincy Promes combineerden in de doelmond van de tegenstander, waarna laatstgenoemde richting de verre hoek schoot. Lassina Traoré stond in de baan van het schot en legde de bal van dichtbij in de goal. Ondanks diverse mogelijkheden voor Ajax gingen de ploegen met een 1-0-tussenstand rusten. De pauze werd door de trainers gebruikt om alle veldspelers te wisselen. Bij de Amsterdammers kwamen ervaren spelen als Klaas Jan Huntelaar, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek binnen de lijnen. Ook was het moment daar om Antony te laten debuteren.

Net na rust kwam dook Jurgen Ekkelenkamp gevaarlijk op voor de goal van RKC. Hij hoefde de bal slechts voor te geven, zodat Huntelaar de bal in het lege doel kon tikken. Ekkelenkamp was vijf minuten later verantwoordelijk voor de 3-0. Uit hoekschop torende hij boven de rest uit en knikte raak. In het laatste half uur liet Antony zich nadrukkelijk gelden. De Braziliaan had slechts een kwartier nodig gehad om zijn eerste treffer voor Ajax te maken. In een tegenaanval bediende Klaas Jan Huntelaar Antony die rustig bleef voor het doel van RKC. De aanwinst schoof de bal door de benen van oud-Ajacied Kostas Lamprou. In de laatste minuten stoomde Tagliafico op aan de linkerkant, waarna Antony goed voor zijn tegenstander kwam en binnentikte.

Een kwartier voor tijd deed Teun van Grunsven nog wat terug terug. De 20-jarige verdediger kwam vrij na een hoekschop en kopte binnen. Huntelaar zorgde voor een fraai slotakkoord. Noa Lang rukte op naar het doel van Mike Grim en legde af op de ervaren spits, die de bal droog in de kruising joeg. Zo komt Ajax goed uit de startblokken met een 6-1-zege. Aanstaande donderdag ontvangen de Amsterdammers FC Utrecht, terwijl RKC een dag later tegen Almere City oefent.

Geweldig optreden van Ajax!

  • Eens
  • Dat is overdreven…
838+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie