BREAKING: Juventus ontslaat Sarri na Champions League-debacle

Foto: BREAKING: Juventus ontslaat Sarri na Champions League-debacle

Ondanks de eindzege in de Serie A werkte Juventus geen al te best seizoen af. De Oude Dame richtte zich daarna ook op het winnen van de Champions League, maar het werd vrijdag uitgeschakeld door Olympique Lyon

Juventus moest een 1-0 achterstand wegwerken na de eerste wedstrijd in Frankrijk. Het won de terugwedstrijd dan ook met 2-1, maar de uitdoelpunten waren in het voordeel van Lyon. Geen Champions League meer voor Juventus, dat nu alle vertrouwen verloren heeft in trainer Maurizio Sarri, die al langere tijd onder vuur lag in Turijn. Verschillende Italiaanse media schreeuwen dan ook om het ontslag van Sarri. Tuttosport kopte bijvoorbeeld met: “Sarri out”.

Vooral de fletse speelwijze van Sarri zorgt voor heel wat kritiek, en wij maakten eerder al de analyse dat Juventus allesbehalve een overtuigende kampioen was in de Serie A. La Gazetta dello Sport weet dat de clubleiding van Juve al twee grote kandidaten voor ogen heeft om Sarri op te volgen. In Turijn zou men er namelijk aan denken aan Simone Inzaghi en Zinédine Zidane om volgend seizoen de club te laten leiden.

Update 08/08 14.55u

Juventus sneuvelde vrijdagavond verrassend genoeg in de achtste finales van de Champions League en die uitschakeling blijft niet zonder gevolgen. Diverse Italiaanse media, waaronder het grote La Gazzetta dello Sport, melden namelijk dat Maurizio Sarri de tol moet betalen. De club bevestigde inmiddels ook zelf het ontslag van de trainer.

Twee weken geleden had Sarri de Oude Dame nog naar een negende opeenvolgende landstitel geleid. Maar de signalen waren toen al niet zo positief. De trainer had naar verluidt een vertroebelde relatie met enkele zwaargewichten waaronder Cristiano Ronaldo, wiens zus zelfs openlijk kritiek uitte op Sarri. Bovendien was het geleverde spel de laatste weken niet om over naar huis te schrijven. En nadat eerder al de Italiaanse beker verloren ging, volgde nu dus ook de uitschakeling in de CL.

 Voor Sarri was dat dus de druppel die de emmer deed overlopen. Wie hem gaat opvolgen is voorlopig niet bekend. Zinédine Zidane zou in beeld zijn, maar lijkt moeilijk weg te plukken bij Real Madrid. Ook Simone Inzaghi wordt genoemd.

Logisch ontslag?

  • Ja, toch wel
  • Vind ik niet
389+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie