Franse media gaan helemaal los over Memphis: ‘Ongelóóflijk’

Foto: Franse media gaan helemaal los over Memphis: ‘Ongelóóflijk’

Memphis Depay liep niet eens zo heel lang geleden een zware knieblessure op, maar herstelde bijzonder snel en stond gisteren in de basis bij Olympique Lyon tegen Juventus in de Champions League. De Italianen werden uitgeschakeld en de Oranje-international had een groot aandeel in die ‘overwinning’.

Memphis wordt vandaag dan ook op een voetstuk gezet door de grote Franse kranten. L’Équipe heeft lovende woorden over voor de aanvaller én het collectief van Lyon: “Een prestatie die met name mogelijk werd gemaakt door de zelfopoffering van zijn spelers, die 113 kilometer aflegden (tegen 107 voor Juve) terwijl ze slechts één competitieve wedstrijd in de benen hadden de afgelopen maanden. Depay zette PSG op het goede spoor met een heerlijke panenka.”

Depay zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong in Turijn, maar het ging nog bijna mis. Le Figaro: “Maar wat een prestatie van Lyon! Cristiano Ronaldo scoorde twee keer, maar de treffer van Depay opende de deur naar de kwartfinales van de Champions League. Hij durfde het aan met een gewaagde panenka.” Juventus kwam op 1-1 omdat de scheidsrechter floot voor een penalty na een ontzettend discutabele handsbal van Memphis: “Hij kan zijn armen er moeilijk afnsijden.” L’Équipe is het daar roerend mee eens: “Depay probeerde slechts te voorkomen dat hij de bal in zijn maag zou krijgen.”

Le Parisien stelt dat Lyon wel wat geluk heeft gehad. Was de return ‘gewoon’ gespeeld in maart, dan had Depay niet mee kunnen doen… “De teruggekeerde Memphis, afgelopen december ernstig geblesseerd geraakt aan de knie, die eigenlijk niet had kunnen spelen in de achtste finales, maakte van de gelegenheid gebruik om dit seizoen zijn zesde doelpunt in zes duels te maken.” Le Monde analyseert: “Een bijna Italiaanse zege van Juventus. De ploeggenoten van Depay, die een penalty met veel controle benutte, slaagden erin om de zege over de streep te trekken.”

Commentatoren gaan los

Twee commentatoren van L’Équipe konden niet geloven dat Memphis de 0-1 maakte met een panenka. Ze gingen dan ook helemaal los, zoals hieronder te zien: “La panenka! La panenka! Incroyable!

Grote klasse dat hij het met een panenka deed?

  • Zeker
  • Mwah, nee
1857+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie