OFFICIEEL: Zeefuik maakt droomtransfer, kassa’s Groningen en Ajax rinkelen

Foto: OFFICIEEL: Zeefuik maakt droomtransfer, kassa’s Groningen en Ajax rinkelen

Het hing al een tijdje in de lucht, en inmiddels is het ook officieel: Deyovaisio Zeefuik verruilt FC Groningen voor het hyperambitieuze Hertha BSC. De Duitsers presenteerden de rechtsback vandaag in Berlijn.

Eerder bereikte Groningen ook al een deal met Southampton, maar de 22-jarige rechtsback wees de Engelse Premier League-club vervolgens zelf de deur. Hij hoopte op Hertha, en zijn droom wordt nu dus werkelijkheid. Het contract van Zeefuik bij Groningen liep in 2021 af. De club zal maar liefst 50% van de transfersom, die naar verluidt zo’n 6 miljoen euro bedraagt, afstaan aan zijn oud-werkgever Ajax. De verdediger kwam tot 2018 uit voor de Amsterdammers.

Op Twitter schrijft Hertha-directeur Michael Preetz: “Soms duurt het gewoon net iets langer. Hartelijk welkom bij Hertha BSC, Deyo!” Zeefuik krijgt rugnummer 42 bij de Bundesliga-subtopper. Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus kijkt er met gemengde gevoelens naar: “We hadden Deyo het liefst behouden voor FC Groningen, maar hij had de wens en ambitie een volgende stap in zijn carrière te zetten, waardoor het niet lukte zijn nog één jaar doorlopende contract te verlengen. Dat hebben wij gerespecteerd.”

“Deyo heeft het afgelopen seizoen ook laten zien toe te zijn aan een nieuwe stap. We zijn er trots op dat we opnieuw een speler rechtstreeks kunnen afleveren aan een grote Europese competitie als de Bundesliga en een grote club als Hertha BSC. Wij gunnen Deyo deze stap van harte en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière”, aldus Fledderus tot slot.

Is Hertha de juiste club voor Zeefuik?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie