Akkoord over opgebloeide Sánchez: “Morgenochtend maken we het officieel”

Foto: Akkoord over opgebloeide Sánchez: “Morgenochtend maken we het officieel”

De wegen van Alexis Sánchez en Manchester United lijken definitief te scheiden. De Chileen bloeide het afgelopen seizoen op bij Internazionale, dat bereid is de aanvaller definitief te binden. Hiervoor zal hij wel een gedeelte van zijn vorstelijke salaris moeten inleveren.

Het twee jaar durende huwelijk tussen Sánchez en The Mancunians is bepaald niet succesvol te noemen. De international werd echter wel flink betaald: in 2018 kon hij na zijn periode bij Arsenal transfer kiezen uit diverse topclubs en toog naar Old Trafford. Naar verluidt voor zo’n vijftien miljoen euro per jaar. Hij kwam echter tot slechts vijf goals in 45 duels. Afgelopen seizoen werd hij gestald bij Inter, waar de aanvaller een stuk beter uit de verf kwam. 

Volgens La Gazzetta dello Sport zijn de clubs het eens geworden over een transfer, waar een bedrag van vijftien miljoen euro mee gemoeid is. Dat is dus evenveel als wat hij in Engeland per jaar verdiende. Volgens de berichtgeving moet Sánchez wel behoorlijk wat water bij de wijn: dat salaris wordt verdeeld over de komende drie seizoen, met vijf miljoen per jaar. Na het Europa League-duel met Getafe zal er volgens de media melding gemaakt worden van de overstap.

UPDATE 05/08 23.00u

Op de dag dat zowel Manchester United als Internazionale de kwartfinales van de Europa League haalden, wordt ook duidelijk dat de grootmachten tot een akkoord zijn gekomen. De Italianen nemen Alexis Sánchez definitief over van The Mancunians. De deal zal donderdag wereldkundig gemaakt worden via de officiële kanalen.

“Hij is onofficieel van ons. Morgenochtend maken we het officieel”, zei Moratta tegen Sky Italia. “Alexis is volledig van Inter, we hebben een contract met hem voor drie seizoenen. We geloven in hem en dat hij een belangrijke speler kan zijn voor deze groep. We zijn erg blij met het afronden van deze transfer.”

Doet Inter hier verstandig aan?

  • Ja, blijft een geweldige speler
  • Ik twijfel…
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie