De Graafschap verliest smaakmaker: “Vind hem zelfs completer dan Diemers”

Foto: De Graafschap verliest smaakmaker: “Vind hem zelfs completer dan Diemers”

Branco van den Boomen maakt niet de stap naar de Eredivisie, maar kiest verrassend voor het Franse Toulouse. De spelmaker verlaat De Graafschap al na één seizoen en trainer Mike Snoei is daar teleurgesteld over.

Toulouse profiteert volgens De Gelderlander van een clausule dat Van den Boomen voor 3,5 ton is op te halen wanneer De Superboeren niet actief zijn in de Eredivisie. De club uit Zuid-Frankrijk daalde af naar de Ligue 2; Snoei vindt dat Van den Boomen zeker een niveau hoger aan kan. “Ik heb Branco gesproken en gezegd dat hij geduldig had moeten zijn”, zegt de oefenmeester tegen Omroep Gelderland. “Nu kiest hij voor de eerste uitdaging die op zijn pad komt en noemt hij Toulouse een kans om niet te missen. Ik vind het te gehaast en dit een club beneden zijn niveau.” 

 

Snoei ziet gelijkenissen tussen Van den Boomen en Mark Diemers, die via De Graafschap en Fortuna Sittard een transfer naar Feyenoord verdiende. “Eerst zou het FC Groningen worden, nu is het Feyenoord. En ik vind Branco zelfs completer”, laat hij weten. Een stap naar de Eredvisie was zeker realistisch voor de 25-jarige Eindhovenaar. “Als hij naar een club als Willem II was gegaan om daar Europa League te gaan spelen, hadden we nog een klein feestje gebouwd ook. Nu ligt dat anders en ben ik teleurgesteld.”

Snap jij de transfer wél?

  • Ja hoor, zeker niet verkeerd
  • Nee, had beter naar de Eredivisie kunnen gaan
332+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie