Grote opluchting voor Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste punt in China te pakken. Zijn club Guangzhou R&F speelde met 1-1 gelijk tegen Henan Jianye.

De oefenmeester kende een niet al te beste start van de competitie door zijn eerste twee wedstrijden te verliezen én geen enkel doelpunt te maken. Waar Shenzhen FC in het eerste competitieduel met 3-0 te sterk was, won landskampioen Guangzhou Evergrande Taobao met maar liefst 5-0.

Ook de wedstrijd tegen Henan Jianye begon niet al te best, want binnen tien minuten stond het alweer 1-0 voor de tegenstander. Vervolgens speelde Guangzhou R&F een stuk beter en begon het kansen te creëren. Via Eran Zahavi sleepte de club in de tweede helft alsnog het broodnodige punt binnen.

De Chinese competitie begon vijf maanden later dan normaal, waardoor de bond deze wat heeft aangepast. Zo is de Super League in twee competities opgedeeld. Op de helft van de competitie worden de clubs ingedeeld in twee groepen: de beste acht en slechtste acht clubs.