TRANSFERUURTJE: Feyenoord-megabod, Donny-nieuws, Suárez-beslissing

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-megabod, Donny-nieuws, Suárez-beslissing

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Donny van de Beek heeft een mededeling gekregen van Manchester United. De Engelse grootmacht blijft geïnteresseerd in de Ajax-middenvelder, maar zal op korte termijn niet doorpakken. Al maanden worden Van de Beek en United aan elkaar gelinkt op de transfermarkt. Het lijkt er echter op dat de club uit Manchester de voorkeur geeft aan Aston Villa-spelmaker Jack Grealish. United zou desnoods nog een tijdje willen wachten om te kijken of de club uit Birmingham ruimte biedt voor een deal, zo weet The Daily Mail. Vooralsnog blijft Villa vasthouden aan een astronomische transfersom van bijna negentig miljoen euro. United denkt die prijs omlaag te kunnen brengen, maar dat kost wel tijd. Feit is dat Villa in de Premier League blijft en daardoor makkelijker een topbedrag kan eisen. United heeft Van de Beek laten weten dat hij het alternatieve plan is. De Ajacied wil zelf graag een stap maken, maar hoort pas later deze zomer of de club uit Manchester door gaat pakken.


Feyenoord moet toch nog vrezen voor een vertrek van zijn sterkhouder Marcos Senesi. Oefenmeester Dick Advocaat wil zijn verdediger niet kwijt, maar volgens de Argentijnse media heeft het geïnteresseerde Leeds United een significant bod neergelegd in De Kuip. Volgens de Argentijnse media bedraagt het eerste bod van de Premier League-promovendus van de markante oefenmeester Marcelo Bielsa 18 miljoen euro. Technisch directeur Frank Arnesen zou echter pas willen praten bij een aanbieding van meer dan 20 miljoen euro, maar het verschil is niet al te groot… De website Olé voegt daaraan toe dat Sevilla vorige maand nog concreet was voor de handtekening van Senesi. De werkgever van Luuk de Jong zou 15 miljoen euro hebben geboden voor zijn doelwit, maar dat voorstel werd naar verluidt in de prullenmand gedeponeerd door Feyenoord.

Deyovaisio Zeefuik laat het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen achter zich en gaat voor Hertha BSC spelen in de Bundesliga. Gisteren konden we al lezen dat alle betrokken partijen er inmiddels wel zo’n beetje uit zijn. Details ontbraken echter, maar journalist Stefan Bleeker van het medium RTV Noord weet dat de Duitsers een bedrag van 4 miljoen euro overmaken voor de handtekening van de vleugelverdediger (waarvan ongeveer de helft naar Ajax gaat). Bovendien zou Groningen een doorverkooppercentage uitonderhandeld hebben. De deal wordt vermoedelijk vandaag nog afgerond.

Buitenland:

FC Barcelona heeft Francisco Trinçao voor 31 miljoen euro overgenomen van het Portugese SC Braga, maar de jonge aanvaller heeft natuurlijk nog geen minuut voor zijn nieuwe club gespeeld. Toch wil Leicester City nu al weer toeslaan. Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “Francisco Trincão heeft nog geen enkele wedstrijd voor Barcelona gespeeld, maar de Spanjaarden kunnen de 20-jarige aanvaller nu al met winst doorverkopen. Leicester City wil de Portugese dribbelaar erg graag hebben en heeft 50 miljoen euro over voor zijn komst, claimt The Guardian. Leicester zou voorstellen om Trincão eerst 2 jaar te huren, om vervolgens dit afgesproken bedrag over te maken. Barcelona bereikte in januari een akkoord met SC Braga over een transfersom van zo’n 31 miljoen euro. Trincão maakte het seizoen vervolgens af in zijn vaderland. Zijn contract bij Barcelona loopt tot medio 2025.”


Luis Suárez is toch al weer 33 jaar oud en vertegenwoordigt daarom weinig restwaarde voor FC Barcelona. De Catalanen moeten een drastische beslissing nemen, want doelwit Lautaro Martínez komt alléén als de Uruguayaan vertrekt. Naar verluidt heeft de oud-Ajacied een aanbieding liggen van het Inter Miami van David Beckham. Hierover gaat Suárez binnenkort in conclaaf met de clubleiding in het Camp Nou-stadion, aldus de krant El Mundo Deportivo. Besluiten de partijen gezamenlijk dat het beter is dat de Uruguayaan vertrekt, dan komt Martínez in beeld. Internazionale weigert water bij de wijn te doen om een transfer van zijn goalgetter mogelijk te maken en vraagt naar schatting minimaal 70 en maximaal 100 miljoen euro voor de landgenoot van Lionel Messi. Blijft Suárez bij Barça, dan is het geen optie om Martínez op te pikken, omdat de Catalanen dan over twee dure nummers negen zou beschikken.

Een deal tussen Manchester United en Borussia Dortmund wat betreft de overstap van Jadon Sancho naar Old Trafford is toch verder weg dan gedacht. Om twee redenen zijn de Red Devils bang om de trekker over te halen, aldus de Engelse media. Voetbal International weet te melden: “Een akkoord tussen Manchester United en Borussia Dortmund over de transfer van Jadon Sancho is volgens de BBC en Sky Sports nog ver weg. De Engelse grootmacht vindt de vraagprijs van 120 miljoen euro niet realistisch en buitenproportioneel gezien de gevolgen van de coronacrisis voor de transfermarkt.” Er speelt echter nog wat anders mee in de besluitvoering op Old Trafford: “Ook is United volgens beide tv-stations niet bereid het salarishuis opnieuw overhoop te gooien voor de twintigjarige Sancho, vooral omdat Alexis Sánchez zijn status als grootverdiener nooit heeft waargemaakt. Voor United is het aantrekken van Sancho nog steeds prioriteit, maar niet tegen elke voorwaarde.”


Het wordt met de dag waarschijnlijker dat Nathan Aké daadwerkelijk van het gedegradeerde AFC Bournemouth naar grootmacht Manchester City transfereert. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is de verdediger inmiddels akkoord gegaan met een contractvoorstel. De journalist van onder meer de media The Guardian en Sky Sport Italia schreef in de nacht van dinsdag op woensdag om kwart over vier dat Aké definitief de nieuwe aanwinst van oefenmeester Josep Guardiola wordt. Verschillende media verwachten dat City 45 miljoen euro aftikt voor de Oranje-international, al houdt Romano het op 43 miljoen euro. “Nathan Aké naar Manchester City is een done deal, het is bevestigd. Volledig akkoord tussen Man City en Bournemouth, ook een persoonlijk akkoord. De medische keuring vindt in de komende dagen plaats”, aldus de transfergoeroe.

Verwacht jij dat Senesi verkocht wordt?

  • Ik wel
  • Ik niet
661+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
9+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
14+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
6+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
62+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
46+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
113+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
204+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
690+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
238+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
49+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
92+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
113+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
225+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
204+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
134+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
211+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
237+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
455+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
29+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie