Van Persie wees Feyenoord bijna af: “Bouch sprak op me in”

Foto: Van Persie wees Feyenoord bijna af: “Bouch sprak op me in”

Robin van Persie maakte in 2018 zijn comeback bij Feyenoord. Tijdens zijn periode bij Fenerbahçe kwam een hereniging ter sprake, maar toch duurde het even voordat de deal daar was.

“Robin raakte in Turkije een beetje op een zijspoor in dat laatste seizoen”, vertelt zijn vrouw Bouchra aan Helden Magazine. “In die periode was hij veel aan het bellen met trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij zei mij niet wat hij precies wilde, riep alleen: ‘Ik heb Gio weer gesproken.’ Dat was zijn manier om mij een beetje te peilen. Na een paar keer zei ik: volgens mij wil je gewoon terug naar Feyenoord, doe het gewoon, wat heb je te verliezen?”

Van Persie zelf haakt in: “Klopt, maar ik vond alleen de deal die Feyenoord me voorschotelde een beetje karig. En dan heb ik het absoluut niet over geld. Al hadden ze me een fruitmand gegeven, dan was ik ook gekomen. Ik wilde alleen meer tijd, want ik had bij Fenerbahçe weinig gespeeld, moest van ver komen. Het enige waar ik technisch directeur Martin van Geel om vroeg was een contract voor anderhalf jaar, maar ik kon alleen een contract van vier maanden krijgen, dus voor de rest van dat seizoen.”

De aanvaller zegt ‘echt getwijfeld’ te hebben. “Ik dacht: als ik iets oploop in die vier maanden, dan is het meteen voorbij en sluit ik mijn carrière niet met een positief gevoel af. Ik voelde zoveel twijfels. Bouch sprak toen op me in.”

Heeft hij de juiste keuze gemaakt?

  • Ja
  • Nee
311+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie