TRANSFERUURTJE: Ajax-plannetje, Feyenoord casht, Memphis is sleutel

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-plannetje, Feyenoord casht, Memphis is sleutel

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Oefenmeester Erik ten Hag liet in het voorbije weekend doorschemeren dat Ajax nog op zoek is naar slechts één aanwinst: een nieuwe linksback. De Telegraaf weet echter dat directeur voetbalzaken Marc Overmars zich ook op een andere positie richt. Ten Hag liet eerder weten over de breedte van zijn selectie: “Alle posities zijn dubbel bezet met uitzondering van de positie van linkervleugelverdediger. We gaan eerst kijken of we dat intern kunnen invullen, maar ondertussen zullen we ook om ons heen kijken.” Het bovengenoemde medium voegt daar echter aan toe: “Daarnaast houdt Ajax zijn ogen open voor een rechtermiddenvelder met in het achterhoofd de wetenschap dat er veel interesse is voor Donny van de Beek.” Eerder werd al bekend dat Ajax geïnteresseerd was in een samenwerking met Pierre-Emile Höjbjerg van Southampton, die de belangstelling van de Amsterdammers echter hoogstwaarschijnlijk in de wind slaat en voor Tottenham Hotspur (of Everton) kiest.

In het voorbije voetbalseizoen had Feyenoord de beschikking over Oguzhan Özyakup, die inmiddels teruggekeerd is naar zijn eigenlijke werkgever Besiktas. De Rotterdammers beschikken niet over de financiën om hem definitief over te nemen, maar houden de deur op een kier. Dat is wat Feyenoord Transfermarkt vandaag op Twitter schrijft. Het is algemeen bekend dat de financiële situatie van de bovengenoemde club uit Istanbul nog veel slechter is dan die in De Kuip, waardoor er misschien wel wat mogelijk is in de nabije toekomst. Op 10 augustus begint Özyakup echter ‘gewoon’ aan de voorbereiding bij Besiktas.De miljoenentransfer van Nathan Aké van AFC Bournemouth naar Manchester City wordt hoogstwaarschijnlijk snel bekrachtigd. De verdediger speelde geen minuut voor het eerste team van Feyenoord, maar toch delen de Rotterdammers mee in de weelde. De Telegraaf bericht op maandagochtend: “Zodra de transfer van Nathan Aké van het gedegradeerde Bournemouth naar Manchester City volledig is afgerond, strijkt Feyenoord bijna een half miljoen euro op. Daarmee komt het totaalbedrag dat de Rotterdammers hebben geïncasseerd sinds het vertrek van de jeugdspeler, die als 16-jarige door Chelsea naar Engeland werd gelokt, op 3,5 miljoen euro.” Dat betekent niet dat men in De Kuip de polonaise heeft ingezet: “Feyenoord zou nog altijd liever hebben gehad dat de nu 25-jarige Aké destijds voor een route zou hebben gekozen, waarbij hij net als veel andere spelers eerst in de hoofdmacht terecht was gekomen en daarna pas was getransfereerd. Net als Stefan de Vrij, Rick Karsdorp, Tonny Vilhena en andere jeugdspelers zou hij dan waarschijnlijk ook het Nederlands elftal hebben gehaald. Maar net als die spelers waarschijnlijk ook een aanzienlijk hogere transfersom hebben opgeleverd.”

De selectie van PSV begint vandaag aan zijn zevendaagse trainingskamp in Duitsland, maar intussen zijn oefenmeester Roger Schmidt en technisch manager John de Jong nog wel op zoek naar een paar spelers die de Eindhovenaren kunnen versterken. Het Eindhovens Dagblad schrijft op maandagochtend: “Schmidt meldde afgelopen vrijdag na het duel tussen twee PSV-formaties weinig meer te zien in breedte-versterkingen. Tot 6 oktober kan PSV nog spelers aantrekken en een stortvloed aan nieuwelingen wordt niet verwacht. Afgelopen week werkte de Duitse coach met een groep van 25 man (inclusief drie keepers) en samen met technisch manager John de Jong hoopt Schmidt een paar spelers te begroeten die de jonge selectie bij de hand kunnen nemen.” Het trainingskamp vormt wat dit betreft een belangrijk meetmoment: “Deze week kan hij ook kijken wie er eventueel doorgeselecteerd moet worden, in de vorm van verhuur of verkoop. Vooral achterin is PSV op het oog nog dun bezet en net als vorig jaar komen een aantal Jong PSV’ers bij de selectie.”

Buitenland:

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Manchester United alleszins concreet in de markt is voor Jadon Sancho van Borussia Dortmund, die liefst 120 miljoen euro kost. Volgens The Sun is Memphis Depay echter de sleutel tot deze deal. Gisteren konden we al lezen dat de Red Devils 120 miljoen euro geboden zouden hebben voor de handtekening van hun doelwit. Door de coronacrisis kan United dit megabedrag echter niet in één keer ophoesten, maar hebben de Engelsen drie betaaltermijnen voorgesteld. Dortmund moet hier nog akkoord mee gaan. De clubleiding in het Signal Iduna Park wil volgens het bovengenoemde boulevardblad óók een vervanger vastleggen voordat er groen licht gegeven wordt voor de recordtransfer. En wat dit betreft komt de naam van Memphis bovendrijven.

Robert Lewandowski maakt zijn doelpunten nog altijd voor Bayern München, maar een paar jaar geleden kon hij een megatransfer maken naar Real Madrid. De Koninklijke schotelde hem een contract voor ter waarde van 75 miljoen euro. Het Poolse medium Onet Sport heeft vandaag een foto van de desbetreffende verbintenis geopenbaard. In 2013 boden de Madrilenen hem een brutosalaris van 8.609.590 euro per seizoen. Daarnaast werd hem een tekenbonus van 10.957.650 euro in het vooruitzicht gesteld. Real zou 1,9 miljoen euro betalen voor de portretrechten van de superspits, met daarbovenop een bedrag van 1,5 miljoen euro per seizoen. De ontsnappingsclausule was al vastgesteld op 150 miljoen euro en Lewandowski zou geen gevaarlijke sporten mogen uitoefenen, zoals bijvoorbeeld skiën, watergliden en bergbeklimmen.Internazionale heeft toch geen slecht seizoen achter de rug, met een tweede plaats in de Serie A als eindresultaat. Toch is het alleszins een goede mogelijkheid dat er een einde komt aan de samenwerking tussen de Nerazzurri en oefenmeester Antonio ConteVoetbal International legt uit wat er precies speelt in Milaan: “Conte schoot na de 0-2 zege op Atalanta Bergamo uit zijn slof. Hij beklaagde zich over een gebrek aan steun van de clubleiding en wilde een hartig woordje spreken met voorzitter Steven Zhang. Daar is de preses helemaal niet van gediend en zo’n beetje alle gerenommeerde Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport en Sky Italia, melden maandag dat de schade niet meer te repareren valt.”

Zie jij Memphis naar Dortmund gaan?

  • Ik wel
  • Ik niet
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
11+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
25+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
12+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
30+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
222+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
82+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
190+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
677+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
151+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
41+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
319+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
714+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
191+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
327+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie